Evenimente

Digital Parents Talks 15 – o captivantă călătorie informațională

Digital Parents Talks 15 - o captivantă călătorie informațională - RevistaMargot.ro

Nouă celor din echipa Margot ne plac foarte mult evenimentele marca Digital Parents Talks, organizate de Ana Nicolescu (https://mamicaurbana.ro/) și Lavinia Pavel, de la Parenting PR. Acesta este și motivul pentru care încercăm să participăm cât de des putem, pe lângă faptul că ne simțim extrem de bine alături de  această deosebită comunitate a bloggerilor de parenting.

Tema ediției a 15-a a fost reprezentată de scrierea textelor care generează engagement.

Discuția a fost organizată în două părți, în prima abordându-se subiectul Blog Talk, iar în cea de-a doua Social Media Talk.

Speakerii din cadrul discuției despre conținutul unui blog au fost: Ioana Chicet-Macoveiciuc (https://www.printesaurbana.ro/, Ana Maria Vasilache (https://anasimaria.blog/) și Cristina Ologeanu (https://blogulmamei.ro/.

Prima parte a discuției am simțit-o ca pe o rememorare a unor cursuri din timpul facultății, precum de Jurnalism cultural, ținut de fostul redactor-șef al Dilemei Vechi,  Mircea Vasilescu, sau cel de Editare, unde am avut-o ca profesoară pe publicista Ioana Pârvulescu.

Este extrem de reconfortant să remarci cum fiecare dintre noi, indiferent de poziția sa, blogger, redactor, scriitor, jurnalist, scrie, în primul rând, din suflet. Cel care scrie poate să abordeze o anumită structură a textului, sau poate să nu, dar cu siguranță se lasă influențat de experiențele pe care le trăiește sau le întâlnește în viața sa de zi cu zi.

O anumită formare în presă este de folos pentru că te ajută să-ți pui mai bine în ordine ideile, însă nici un bun simț al limbii române și niște idei pertinente nu sunt de lepădat și fac o treabă la fel de bună. Ceea ce contează este însă autenticitatea, stilul personal și timpul dedicat scrisului.

Cea de-a doua parte, Social Media Talk, a fost și ea la fel de inspiratoare.

Ne-au vorbit Raisa Beicu și Mia Munteanu, două influencere care fascinează prin determinarea de a fi sincere până la capăt, atât cu ele, cât și cu publicul lor.

Cele două ne-au adus aminte de importanța timpului cu noi înșine și găsirii echilibrului personal. Rețelele de socializare sunt un instrument și trebuie folosite ca atare, dar noi și ceea ce transmitem cititorilor noștri trebuie să fim în prim plan.

Adeseori uităm că întâlnirile din offline sunt la fel de importante ca activitatea noastră online, iar Mia nu a uitat să ne sublinieze acest lucru.

Mulțumim speakerilor, sponsorilor acestui eveniment: Lidl și OK Center, care pe lângă spațiul minunat pe care ni l-au pus la dispoziție, oferă și cursuri gratuite de educație financiară; dar și organizatorilor și tuturor participanților, care au fost alături de noi în aceeastă captivantă călătorie informațională.

 

Fotografie de: Mihai Răitaru

Distribuie:
3 comments
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.