Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame – aproximativ 10% din copiii români au dificultăți de limbaj

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Franta a început o investigație la nivel național privind ratele anormale de copii născuți cu membre lipsă sau malformații ale membelor în mai multe regiuni ale țării după ce 11 cazuri noi au fost identificate, potrivit CNN. (Hotnews)

– „Cred că România are o problemă cu poziţionarea faţă de copii. Încă suntem tributari principiilor parentale de acum 50 de ani, dar asta începe să se schimbe. Ca nişte părinţi să fie dispuşi să cheltuie bani şi să investească în educaţia copiilor lor, trebuie să fie ei, la rândul lor, conştienţi de valoarea educaţiei pe care au primit-o“, spune şi Ana Măiţă, preşedintele Asociaţiei Mame pentru Mame. (Adevărul)

– Ministerul Educaţiei anunţă, vineri, la ora 14:00, decizia pe care o va lua cu privire la testele grilă la BAC şi Evaluarea Naţională. Concret, Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, a declarat că a decis retragerea de pe site a modelelor de subiecte pentru examenle naţionale şi a cerut consultarea elevilor, părinţilor şi profesorilor. (Adevărul)

– După ce a fost amendată cu 15.000 de lei pentru condiţiile improprii din cămine, Universitatea din Bucureşti se laudă că a făcut curat şi că a început lucrările de reabilitare. Studenţii se plâng însă că le colcăie gândacii în camere. (Adevărul)

– Plenul Camerei Deputaţilor a modificat legea educaţiei naţionale astfel încât şcolile şi liceele vor trebui să asigure fiecărui elev un spaţiu special pentru depozitarea manualelor. (Adevărul)

– Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care interzice comportamentele care constau în violenţa psihologică -bullying – în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale. (Adevărul)

– Temele prea multe, ghiozdanul prea greu, orele în şir petrecute în bancă le scurtează elevilor copilăria. Aproape o mie de părinţi din toată ţara au semnat deja o petiţie şi cer Ministerului Educaţiei mai puţine teme şi o programă mai puţin stufoasă. (Digi24)

– În România, estimările arată că peste 400.000 de copii au dificultăţi de limbaj, aproximativ 10% din totalul copiilor din România. Prin parteneriatul dintre Salvaţi Copiii şi Ascendia, copiii înscrişi în program vor continua să aibă acces gratuit la o serie de resurse şi jocuri dezvoltate de Salvaţi Copiii în colaborare cu Fundaţia Orange şi logopezi din şcolile speciale. (CSID)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.