Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame – care este valoarea coșului de consum pentru un trai decent?

Sfaturi pentru mame-în România rata mortalităţii infantile este dublă faţă de UE - RevistaMargot.ro

– Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au retras de pe site-ul instituţiei modelele pentru examenul de Bacalaureat 2019, la câteva ore după ce au fost publicate. De asemenea, au fost retrase şi subiectele pentru Evaluarea Naţională. Preşedintele Federaţiei de Părinţi, Iulian Cristache, a precizat pentru MEDIAFAX că va discuta pe acest subiect vineri cu cei de la Minister, împreună cu reprezentanţi ai elevilor şi ai sindicatelor din învăţământ. Potrivit lui Cristache, ar fi fost înţelept ca modificările să fie amânate cu un an. (Mediafax)

– O anchetă a început la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău, un profesor fiind acuzat de elevi că le-ar fi spus să se facă asasini plătiţi sau traficanţi de droguri, iar fetelor cu fuste scurte că „şi-o cer”. Profesorul neagă acuzaţiile. (Mediafax)

– Biblioteca Metropolitană din Capitală a programat, vineri, o noapte albă pentru două dintre filialele sale, incluzând o serie de activităţi cultural‑educative ce se vor derula între orele 18.00- 2.00, arată un comunicat. În acelaşi timp, Biblioteca „Dimitrie Cantemir” este gazda unei serii de activităţi dedicate copiilor. (Mediafax)

– Camera Deputaților a votat legea care prevede creșterea vârstei minime de la 3 la 7 ani pentru trimiterea copiilor din sistemul de protecţie în servicii de tip rezidenţial.

– Valoarea coșului de consum pentru un trai decent este de 6.762 lei pe lună pentru o familie de doi adulți și doi copii, în mediul urban, luând în calcul că unul dintre copii are 12-14 ani, iar celălalt 8-10 ani, relevă datele unui studiu Syndex, Institutul de Cercetare a Calității Vieții împreună cu Fundația Friedrich Ebert Stifung, care au derulat o cercetare la nivel național pentru fundamentarea unui coș minim de consum pentru un trai decent în România. Pentru o familie de doi adulți și un copil este de 5.551 lei, pentru una de doi adulți fără copii de 4.146 lei, iar pentru o persoană adultă de 2.552 lei/lună. (Hotnews)

– Profesorii de la o școală din Edinburgh au fost trimiși acasă fără a fi plătiți după ce au refuzat să predea unor elevi pe care îi reclamă ca având un comportament abuziv și violent, scrie BBC. (Hotnews)

– Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică, crede că testele grilă de la bacalaureat și evaluare națională pot asigura nota de trecere candidaților, modelele de subiecte la matematică publicate de Ministerul Educație fiind foarte simple.
„Mie mi se pare o comandă de populism. Eu nu sunt împotriva testelor grilă la matematică, dar nu e cazul aici, la clasa a VIII-a şi la clasa a XII-a, unde e foarte simplu. Se poate controla foarte simplu să ia nota 5. Elevii îşi pot face semne cu răspunsul corect”, a declarat profesorul Gologan pentru HotNews.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.