Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-elevii din mediile defavorizate vor beneficia de rechizite și ghiozdane

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Majoritatea medicamentelor pentru cancerul la sân blochează receptorii pentru estrogen în interiorul celulelor canceroase. Blocarea acestor receptori la începutul progresiei bolii, elimină metastazele. Totuși, mulți pacienți care sunt într-un stadiu avansat al bolii dezvoltă rezistență la medicamente. Cercetatorii de la „Case Western Reserve University School of Medicine” au descoperit o structură în receptorul uman pentru estrogen, asemănătoare unui pod, care ar putea fi calea către un nou medicament, conform eurekalert.org. (Medlife)

– Elveția va interzice pe viață pedofililor să aibă meserii care presupun contacte cu copiii, începând de anul viitor, o propunere care a fost susținută de 63% din populație la un referendum din 2014, scrie AFP. (Hotnews)

– Un raport întocmit de Consiliul pentru Probleme Studențești UB în colaborare cu Universitatea din București arată că studenții sunt departe de a fi satisfăcuți de condițiile de cazare oferite de mediul universitar din capitală. (Hotnews)

– Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ordinul privind numărul maxim de posturi finanţate de la stat pentru unităţile de învăţământ preuniversitar va fi modificat, urmând să fie alocate 1.336 de posturi suplimentare în Bucureşti şi 11 judeţe. (Mediafax)

– „Peste 360.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în acest an şcolar de pachete de rechizite şi ghiozdane. Obiectivul acestui program derulat de ministerul Educaţiei e părăsirea abandonului şcolar prin facilitarea accesului egal la învăţământ obligatoriu pentru copiii proveniţi din famiile cele mai defavorizate”, a declarat Viorica Dăncilă. (Mediafax)

– Erasmus, programul prin care peste nouă milioane de tineri au avut oportunitatea de pleca la studii în străinătate, beneficiază de acum înainte de o aplicaţie “specifică” pentru smartphone-uri, dedicată facilitării demersurilor administrative ale candidaţilor, a anunţat marţi Comisia Europeană.
(Adevărul)

– Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, afirmă, că, în anul 2018, educaţia nu doar că nu mai reprezintă o prioritate naţională, ci este „atacată” prin seria măsurilor distructive, iar şcoala românească a rămas doar un simbol. (Adevărul)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.