Sfaturi pentru mame

Reabilitarea școlilor, efectuată în proporție de doar 5%

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Alţi trei copii cu infecţie cu stafilococ, de la Maternitatea Giuleşti, au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu. În total, sunt 14 bebeluşi internaţi, informează reprezentanţii unităţii spitaliceşti, iar pentru şase dintre aceştia sunt aşteptate rezultatele analizelor.(Mediafax)

– Un grup de peste 22 de copii din Olt, cu vârste între 11 şi 14 ani, însoţiţi de un profesor, au venit la Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Naţională, însă nu au avut cazare şi au înnoptat în Catedrala Reîntregirii Neamului. Unui copil i s-a făcut rău azi-noapte, iar grupul a fost dus la un colegiu. Urmează să se cerceteze cum de copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, au venit la Alba Iulia fără cazare. (Mediafax)

– Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus că profesorul care a însoțit în excursie cei 22 de copii din Olt, care au înnoptat în Catedrala din Alba Iulia, a dat dovadă de iresponsabilitate și că vor fi luate măsuri necesare după ce Inspectoratul Școlar Olt va încheia ancheta. „Pentru asemenea situații cred că este necesar să înăsprim sancțiunile, poate în felul acesta crește responsabilitatea profesorilor”, a afirmat ministrul. (Hotnews)

– Elevii de la școlile profesionale ar urma să primească navetă, cazare și masă gratuite, numai dacă se obligă să lucreze minimum 5 ani în România. Obligarea tinerilor să rămână în țară, dacă vor susținere pentru școală, este promisiunea pe care Guvernul Dăncilă a făcut-o sindicatelor din învățământ de Centenar, în ședința executivului de la Alba Iulia. (EduPedu)

– Vești bune pentru profesori! Guvernul şi sindicatele din învăţământ au semnat un acord care prevede creşterea sumelor destinate finanţării educaţiei cu cel puţin 15% anual, comparative cu bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puţin 6% din PIB. (EVZ)

– Finalizarea a 2.500 de grădiniţe şi creşe şi modernizarea a 2.000 de şcoli până în 2020: aşa sună unele dintre promisiunile electorale ale PSD, în baza cărora a câştigat alegerile din 2016. Cifrele, la jumătatea mandatului, vorbesc de la sine: mai puţin de 300 de unităţi au şi fost finalizate, ceea ce înseamnă 5,4%. (Adevărul)

– Sub umbrela “Educatie pentru o noua generatie’”, Teimplici.ro, editia 2018 isi propune sa ofere finantari de pana la 30.000 de euro pentru fiecare proiect selectat. Valoarea totala a finantarilor acordate in cadrul editiei din acest an a proiectului este de 60.000 de euro.

Prin platforma teimplici.ro vor fi finantate proiecte care se desfasoara pe teritoriul Romaniei, in mediul urban, si care se adreseaza adolescentilor si tinerilor cu varste intre 12 si 20 de ani. (Portal Învățământ)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.