Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-MEN a discriminat profesorii de la secțiile cu predare în limbile minorităților

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Ministerul Educației a discriminat profesorii de la secțiile cu predare în limbile minorităților, prin salarizare diferențiată – decizie CNCD. (Edupedu)

– România ar putea fi obligată să înlăture monopolul deţinut de Editura Didactică şi Pedagogică, aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, asupra pieţei manualelor şcolare. Cel puţin aşa susţin specialiştii consultaţi de „Adevărul“, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnant statul ungar pentru că a centralizat editarea manualelor către o singură editură, de stat, eliminând din schemă editurile private.

– „Dulceţurile şi compoturile regăsite pe majoritatea rafturilor noastre conţin o cantitate importantă de zahăr, acest ingredient cântărind în majoritatea situaţiilor peste 30% din greutatea produsului comercializat. Cu alte cuvinte, sunt adăugate aprox. 6 linguriţe de zahăr la o cantitate de 100 grame de dulceaţă. Par puţine, dar dacă mă raportez la structura alimentelor pe care le consumi zi de zi, atunci situaţia începe să devină cu adevărat îngrijorătoare” avertizează nutriţionistul Dumitru Bălan. (CSID)

– Primul centru din România de terapie prin escaladă şi sport pentru copiii nevăzători sau cu dizabilităţi poate fi găsit în în Capitală. Înfiinţat de Kaufland România şi Asociaţia Climb, Again, Centrul găzduieşte o sală de escaladă şi aventură, săli de antrenament şi spaţii de terapie pentru tinerii beneficiari. (CSID)

– Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat în perioada 6 – 14 octombrie în Colombo (Sri Lanka) şi care a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări. (Hotnews)

– Studiu Banca Mondială: România riscă să condamne generațiile viitoare la sărăcie pentru că nu investește în sănătate și educație (Hotnews)

– Ministerul Educației Naționale a luat măsuri disciplinare în cazul unei eleve bătute in Liceul Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca(Hotnews)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.