Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-poluarea obstrucționează dezvoltarea plămânilor copiilor

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Senatul a respins, luni, proiectul de lege care prevede înfiinţarea Colegiului Naţional al Moaşelor din România (CNMR) şi recunoaşterea prin lege a profesiei de moaşă pe întreg teritoriul ţării. Asociaţia Moaşelor Independente şi Asociaţia Moaşelor din România cer reevaluarea propunerii legislative. (Mediafax)

– Te-ai întrebat vreodată cum e să studiezi în Olanda cu adevărat, dincolo de descrierile și poveștile pe care le auzi în stânga și în dreapta? Nu știi ce presupun mai exact domeniile de studiu, ce vei studia sau la ce să te aștepți? Poți afla direct de la profesori ai Saxion University of Applied Science din Olanda, care vin în premieră în România. Vei avea ocazia să fii student internațional pentru o zi, să participi la lecții demo și să înveți mai multe despre cursurile care au loc la universitate.

Saxion Experience Day va fi pe 24 noiembrie, la Hotel Novotel, București. Te poți înscrie online pe IntegralEdu la cursul sau cursurile la care dorești să participi, iar la final vei primi un certificat de participare, oferit de către oficialii universității. (Hotnews)

– Culoarea poate influenta gustul alimentelor, iar experientele si asteptarile noastre culinare pot influenta felul in care gustam alimentele, potrivit unui nou studiu, condus de cercetatorii de la Penn State, care sugereaza ca acest fenomen ar putea avea un impact asupra modului in care industria alimentara ar trebui sa isi comercializeze alimentele, conform sciencedaily.com. (Medlife)

– Din ce în ce mai mulți părinți renunță la școlile de prestigiu din cauza calității aerului din zona lor, în vreme ce unii dintre ei chiar intenționează să se mute afară din orașe, în condițiile în care temerile privind efectele emisiilor diesel asupra sănătății iau amploare. Un studiu important publicat săptămâna trecută în „Lancet” a constatat că poluarea emisă de mașinile diesel obstrucționează dezvoltarea plămânilor copiilor, lăsându-i cu deficiențe pe viață. Studiul, efectuat pe mai mult de 2.000 de școlari din Londra, este primul realizat într-un oraș în care poluarea diesel constituie un factor semnificativ, potrivit The Guardian, citat de Rador. (Hotnews)

– Din 2013, de când există date despre numărul studenților străini care fac facultatea în România, și până acum, numărul acestora a crescut, în medie, cu peste 2 mii pe an, exceptând anul 2015. Cei mai mulți sunt europeni, dar se remarcă și o creștere cu peste 50% a numărului de tineri care vin din Asia, potrivit datelor Eurostat. (EduPedu)

– Procedura de organizare a Programului “Școala după Școală” a fost publicată de Inspectoratul școlar București. Fiecare școală trebuie să discute până în luna februarie, în Consiliul de Administraţie, dacă este nevoie să organizeze programul în anul şcolar următor. Școala după Școală poate fi organizat și în palate, cluburi ale copiilor, de către ONG-uri cu competenţe în domeniu, dar și în biserică, se arată în documentul Inspectoratului. (EduPedu)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.