Sfaturi pentru mame

Telefoanele mobile nu vor fi interzise în școli

7 secrete ale copiilor fericiți - RevistaMargot.ro

– Deşi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că începând cu 1 ianuarie 2019, personalul didactic va primi lunar indemnizaţia de hrană, acest lucru nu s-a întâmplat încă. Profesorii sunt supăraţi că ministrul nu şi-a respectat promisiunea mai ales că dascălii vor fi obligaţi să-şi ia concediu de odihnă pe perioada vacanţei tocmai pentru a nu li se mai da norma de hrană. (Adevărul)

– Nu vor fi interzise telefoanele mobile în şcoli. Aşa a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Aceasta spune că nu ia în calcul interzicerea folosirii telefonului mobil în sala de curs. (Adevărul)

– Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, renunţă la manualul unic. Decizia, publicată marţi în Monitorul Oficial, vine la un an după ce fostul ministru Liviu Pop a impus ca manualele să fie elaborate şi tipărite doar la editura statului. De anul viitor, noile manuale şcolare vor fi cumpărate prin licitaţie. (Presă)

– Prima zi de școală din semestrul al II-lea este ziua în care Societatea de Transport București anunță că de la centrele sale de vânzare elevii vor putea lua abonamentele gratuite. Este vorba despre toți elevii care învață la o școală acreditată/autorizată în Capitală, indiferent de localitatea de domiciliu. Actele pe care trebui să le prezinte la ghișeele STB sunt carnetul de note și fie copie de pe certificatul de naștere, fie cartea de identitate, acolo unde ea există. (Edu Pedu)

– Toţi cei care devin părinţi ar putea să fie obligaţi să urmeze un curs pentru a îngriji corect bebeluşul potrivit unui proiect de lege adoptat în Senat. (Știrile ProTv)

– Tot mai mulţi părinţi se plâng de faptul că nu-şi mai pot stăpâni copiii: sunt violenţi, au un limbaj inadecvat şi cred că devin populari în şcoală doar dacă înjură şi folosesc termeni de argou. (Adevărul)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.