Parenting

V-Day: Care este cel mai bun cadou pentru părinți?

V Day: Care este cel mai bun cadou pentru părinți? - RevistaMargot.ro

„Draga mea vrei să facem ceva special de Ziua Îndrăgostiților?

Da, să dormim!”

Pare amuzant, nu?

Dar un pui de somn odihnitor este mai atrăgător pentru mulți dintre părinți decât orice bijuterie sau cină romantică.

Dr. Jane Greer, terapeut în relații de cuplu, își încurajează clienții să se concentreze pe cadouri care reduc stresul:

„Încearcă să-ți demonstrezi dragostea prin acțiuni, nu daruri. Acordă-i partenerului tău timp pentru a dormi puțin sau a merge la sala de fitness. Aceste lucruri chiar îi vor demonstra cât de mult ții la el/ea. Pentru un părinte puțin timp pentru a dormi poate valora foarte mult, pentru că îi conferă spațiul necesar pentru a-și reîncărca bateriile.

În cadrul unui studio la care au participat 755 de părinți respondenți:

  • 65% dintre aceștia au declarat că ar prefera să aibă parte de un somn neîntrerupt decât de o partidă extraordinară de sex

în vreme ce

  • 81% dintre părinții respondenți ar alege mai degrabă să primească cadou o curățenie general în casă, decât o bijuterie extravagantă.

Toții părinții respondeți ai acestui studiu au declarat însă că tânjesc după puțin spațiu personal.

Potrivit studiului citat, viața sexuală și sănătatea emoțională a părinților se înrăutățește din momentul în care apar în peisaj copiii(nu era nevoie de un studiu pentru asta, nu?!), însă legătura celor doi parteneri devine tot mai puternică. Explicația acestui paradox?

„Profunzimea emoțiilor pe care le simți pentru copii tăi este o experiență pe care o împărtășești cu partenerul tău. Acest lucru consolidează relația voastră. Cât despre libido-ul tău scăzut, este important să-ți amintești că dragostea și sexul nu sunt una și același lucru. Poți simți o dragoste puternică pentru partenerul tău, fără a tânji sexual după acesta. Iar în câțiva ani, scânteia se poate reaprinde. Nu este ceva neobișnuit ca cuplurile să-și redescopere relația sexuală când copii lor mai cresc puțin”, declară terapeutul de cuplu, Karen Ruskin, citată de site-ul Today.

 

 

 

 

Image via Pixabay/johnhain

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.