Sfaturi pentru mame

Zahărul, o cauză principală a afecțiunilor grave

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Două anchete încep la o şcoală din Oradea, unde un elev a fost bătut crunt de câţiva băieţi pe holul instituţiei. Luna trecută, conducerea aceleiaşi şcoli a fost demisă, după ce un senator a reclamat aplicarea de electroşocuri copiilor cu probleme psihice. (Mediafax)

– Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat sâmbătă, la Universitatea Politehnică din București, că va pune în dezbatere publică o nouă lege a educației până la finalul lunii ianuarie. Documentul va sta în dezbatere publică timp de două luni. (Mediafax)

– Proiectul „România Educată”, lansat miercuri de președintele Klaus Iohannis, propune două scenarii pentru structura sistemului educațional, vizând toate ciclurile de învățământ. Ambele scenarii au în comun tranziții mai flexibile între cicluri, opțiuni suplimentare pentru tinerii din învățământul profesional, dezvoltarea învățământului de tip dual și prevăd, totodată, un rol crescut al consilierilor și portofoliilor educaționale, care devin operaționale. (Hotnews)

– #Maturita2019 din Italia, similar cu Bacalaureatul din România, este subiectul unui val de îngrijorare printre cei peste o jumătate de milion de tineri din Peninsulă, care anul acesta vor susține cel mai important examen din viața lor, potrivit agenției ANSA. Asta după ce Ministrul Educației, Marco Bussetti, a anunțat că o nouă formă de examinare va intra în vigoare de anul viitor. Elevii din anii terminali de liceu vor avea de susținut la terminarea învățământului secundar superior două teste scrise și o probă orală, în loc de trei teste scrise, ca până acum. (EduPedu)

– Poliţia prahoveană s-a autosesizat după apariţia unor imagini în care un profesor de la o şcoală din Ploieşti loveşte un elev cu scaunul.

Pe baza declaraţiilor mamei copilului agresat, elev al şcolii Ioan Grigorescu, din cartierul ploieştean Dorobanţul, că marţi, la ora de biologie, profesorul s-ar fi enervat din cauza comentariilor unui elev, dar profesorul i-a agresat fiul, crezând că el este cel care a comentat. (Știrile Pro Tv)

– Nu mai este un secret pentru nimeni că zahărul este o veritabilă toxină și o cauză principală a unor afecțiuni grave. Zahărul nu conține niciun nutrient esențial, afectează dantura, ficatul, sistemul hormonal, poate provoca rezistență la insulină, este inamicul numărul unu al digestiei, slăbește sistemul imunitar și vederea, mărește nivelul colesterolului.(Margot)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.