Sfaturi pentru mame

Zeci de firme pretind că oferă diplome de calificare fără examene și fără cursuri

Zeci de firme pretind că oferă diplome de calificare fără examene și fără cursuri - RevistaMargot.ro

– Ediția a IV-a a Galei MERITO a avut loc miercuri, 13 martie 2019, și s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, pentru al doilea an consecutiv. Peste 250 de antreprenori și manageri de top din Romanian Business Leaders (RBL) au recunoscut bunele practici ale 12 dascăli-model din sistemul preuniversitar de învățământ. (Edupedu)

– Afacerea diplomelor fără cursuri prosperă, potrivit unui reportaj al Știrilor TVR. Jurnaliștii scriu că în toată ţara „sunt firme care le dau – contra unor sume de bani – şi persoanelor cu 8 clase, certificate recunoscute în Uniunea Europeană. Sunt însă domenii în care pot pune vieţi în pericol pentru că nu au o pregătire adecvată”, potrivit specialiștilor citați de TVR. Aceste firme sunt autorizate de Ministerul Muncii.

– Elevii claselor a IX-a şi a XII-a încep astăzi simularea probelor de la Bacalaureat, care se va încheia în 21 martie, urmând ca în 29 martie să fie anunţate rezultatele. În acelaşi timp, Consiliul Naţional al Elevilor continuă protestul dăm #foaiagoală, pe care l-a început la simularea probelor de la Evaluarea naţională. (Adevărul)

– Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) oferă şi anul acesta cursuri gratuite la Matematică, Fizică, Chimie şi Economie, în perioada până pe 20 iulie, elevilor de clasa a XII-a care vor susţine examenul de Bacalaureat în această vară şi vor să urmeze una din facultăţile instituţiei de învăţământ superior. (Adevărul)

– Elevii aparţinând minorităţilor naţionale susţin marţi proba la limba şi literatura maternă din cadrul simulării Bacalaureatului, potrivit calendarului transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

– Junior Achievement România și Honeywell au lansat anul acesta cea de-a doua ediție a iTech Skills and Challenge, un proiect educațional interactiv, în care peste 4.000 de elevi din clasele gimnaziale folosesc tehnologia și participă la activități menite să le îmbunătățească aptitudinile și competențele în domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

Programul conține conține activități în care elevii din clasele V-VIII învață Scratch, un limbaj de programare simplu, care îi ajută să își dezvolte competențele digitale, gândirea logică și creativitatea. (Start up Café)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Image via Shutterstock

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.