Sfaturi pentru mame

1 din 4 cazuri de astm la copii, cauzat de obezitate

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Aproape un milion dintre cazurile de astm la copii ar putea fi prevenite.

„Astmul este principala boală cronică a copiilor și deși unele cauze ale acestei boli sunt genetice sau provin din infecții virale, există lucruri pe care le putem preveni. Obezitatea ar putea fi singurul factor de risc al acestei boli care ar putea fi prevenit. Acesta este încă un motiv pentru care copii trebuie să fie activi”, declară Jason E. Lang, profesor de pediatrie în cadrul Universității americane Duke și conducător al studiului.
(Science Daily)

– 14 bebeluşi născuţi la maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” cu mai multe probleme. 12 dinte aceştia au fost depistaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino, iar şase copii rămân internaţi în spital. (Mediafax)

– O fetiţă în vârstă de 8 ani, victima unui accident rutier în 2016, a primit o notificare din partea Spitalului de Urgenţă Buzău, unde a fost internată, prin care i se solicită să comunice numărul dosarului penal, altfel poate fi executată silit pentru recuperarea sumei cheltuite cu spitalizarea. (Mediafax)

– Elevii şi preşcolarii au liber vineri, de sărbătoarea Sfântului Andrei, urmând să se întoarcă la cursuri luni. (Hotnews)

– Profesorii primesc 10% in plus la salariu spor de suprasolicitare, care se va calcula de la 1 decembrie. Acesta este urmat de un alt spor, pentru conditii vatamatoare, de la 1 ianuarie 2019, a confirmat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. (Telegraf online)

– Se anunță modificări importante în învățământul preuniversitar. Elevii vor avea teme pentru acasă la cel mult a două oră a fiecărei discipline și vor fi diferențiate în funcție de elev. Părinții vor beneficia de cupoane pentru educația timpurie a copilului, acordate de stat în funcție de veniturile familiei. Cât despre profesori, aceștia vor avea la dispoziție 35% din timpul alocat disciplinei lor pentru a decide ce trebuie să lucreze cu fiecare elev, față de 25%, cum este în prezent. Mai mult, dăscălii se vor ocupa de mai puțini copii, fiindcă numărul mediu al elevilor din fiecare clasă va fi redus. (A1)

– Fostul ministru de Externe al Greciei în Guvernul Syriza până în octombrie, Nikos Kotzias, dezvăluie într-un interviu din 20 noiembrie pentru IEfimerida că a sesizat Parchetul în 93 de cazuri de diplomați greci care au eliberat vize pentru copii neînsoțiți în scopul prelevării ilegale a organelor. Acești diplomați se află deja în închisoare. (EVZ)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.