Sfaturi pentru mame

8 martie – Ziua Internațională a Femeii

8 martie - Ziua Internațională a Femeii - RevistaMargot.ro

– Un profesor de sport de la Școala Centrală din București a preluat ideea elevilor și a lansat o petiție online pentru construirea unei săli de sport. În prezent, elevii fac orele de educaţie fizică într-o sală de clasă de la demisol.

Împreună cu elevii, acesta propune ca noua sală de sport să fie amplasată în curtea şcolii, acolo unde în 2008 a început construirea unei săli de sport, atunci când Şcoala Centrală se afla în reabilitare prin programul BEI. Din cauză că la acea vreme fundaţia sălii de sport fusese pusă prea aproape de vecinii şcolii construcţia a fost demolată. “Primarul de atunci, Sorin Oprescu, a zis că va construi el o altă sală de sport, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat”, arată profesorul de sport. (Hotnews)

– Peste 100 de profesori și studenți ai facultăților de Litere și Matematică de la Universitatea București au protestat joi pe treptele din fața facultăților față de modificările legislative din justiție. (Știrile Pro Tv)

– Educaţia strictă a copiilor a fost, în trecut, o idee preconcepută a părinţilor care îşi doreau copii „de nota 10”. Acum însă psihologii au reiterat ideea că o astfel de concepţie îi poate priva pe cei mici de multe plăceri şi îi poate face mai ruşinoşi în relaţia cu alte persoane din jur.

Educaţia strictă a copiilor a fost, în trecut, o idee preconcepută a părinţilor care îşi doreau copii „de nota 10”. Acum însă psihologii au reiterat ideea că o astfel de concepţie îi poate priva pe cei mici de multe plăceri şi îi poate face mai ruşinoşi în relaţia cu alte persoane din jur. (Adevărul)

– Nașterile premature sunt datorate mai multor factori. Unii ar ține de aparatul genital. De exemplu, o femeie care a avut o intervenție de scurtare a colului pentru o afecțiune precanceroasă va avea din start un col mai scurt care ar putea să nu ajute uterul să ducă sarcina la nesfârșit și acest lucru ar trebui monitorizat”.

„Un alt factor este cel infecțios. Dacă nu sunt depistate infecțiile de la nivel vaginal, acestea pot progresa, pot duce la o stare proinflamatorie, care va genera contracții uterine, iar acestea au ca efect scurtarea colului, deschiderea acestuia. În momentul în care colul e deschis, membranele se pot fisura, sacul în care e fătul e în pericol și apare travaliul prematur”, spune Ginecologul Ruxandra Albu (Antena 3)

– Despre cum alegem jucăriile copiilor: In primul rand trebuie sa pastram mereu in mintea gandul ca acea jucarie ii este destinata unui copil si ca el trebuie sa fie incantat de ea, nu noi. Destul de des adultii aleg gandindu-se la ce le place lor sau la ce nu au avut ei in copilarie. (Psychologies)

– În anul 1909, în Statele Unite, a fost celebrată Prima Zi Naţională a Femeii în Statele Unite.

„Este o zi când femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, neţinând cont de diviziuni naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Este o ocazie când trebuie să ne amintim eforturile şi realizările din trecut şi, cel mai important, să privim în perspectiva la potenţialul neexploatat al femeilor şi la oportunităţile ce le astepata pe femeile viitoarelor generaţii”. (UN Womenwatch – organism ONU).

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.