Călătorii cu copiii

Activități pentru copii în Malta – prima parte

Activități pentru copii în Malta – prima parte - revistamargot.ro

De obicei, înainte de orice excursie, studiem destinația și încercăm să facem o listă scurtă a locurilor pe care ne-am dori să le vedem.

Includem aici obiective pentu adulți, dar și activități pentru copii. Nu a fost cazul Maltei, din cauza unei lipse absurde de timp, dar și a informațiilor destul slab structurate găsite pe internet.

Așa că, la un final de noiembrie, am plecat la drum fără să știm la ce să ne așteptăm. Ceea ce am găsit acolo ne-a uimit și fascinat în fiecare zi, cu fiecare sătuc de pescari, templu megalitic sau activitate pentru copii. Căci Malta este locul care, efectiv, le are pe toate, într-un mix aproape perfect de istorie, distracție și temperaturi perfecte în extrasezon.

Prima recomandare pentru cei mici, pe care v-o prezentăm azi este Satul lui Popeye (Popeye Village).

Activități pentru copii în Malta – prima parte - RevistaMargot.ro

Pe lângă o atmosferă spectaculoasă, acesta are și o poveste foarte interesantă. Satul lui Popeye sau Sweethaven Village a luat naștere în anul 1980 ca platou de filmare pentru pelicula Popeye.

Producție a studiourilor Disney, filmul l-a avut în distribuție pe Robin Williams. În jur de  165 de oameni au muncit timp de 7 luni pentru a construi 20 de clădiri din lemn, cu materiale aduse în totalitate din Olanda și Canada. A fost nevoie și de crearea unui drum de acces, căci zona era complet sălbatică. În plus, a trebuit construit si un dig pentru a apăra satul de marea agitată.

La terminarea filmărilor, satul a fost transformat într-o adevărată atracție turistică, pentru toate vârstele. Acolo intri într-o lume de poveste atemporală, plină de culoare și zgomotoasă, dar neatinsă atât de mult de comercial, precum parcurile Disney, de exemplu.

Căsuțele colorate sunt încântătoare și pitorești. O trupă de animatori, cu Popeye și Olive în frunte, vă însoțesc cu mare entuziasm pe tot parcursul vizitei, prin scurte piese de teatru în limba engleză.

Activități pentru copii în Malta – prima parte - RevistaMargot.ro

Există un mic muzeu al filmului, o expoziție cu obiecte promoționale create de-a lungul timpului și un oficiu poștal de unde puteți cumpăra ilustrate.

În sezon, puteți face plajă sau o plimbare cu vaporașul în golf.

Pentru copii există și o trambulină și mini-golf, însă în extrasezon nu sunt mereu deschise.

Unul dintre cele mai faine locuri ale satului este terasa acestuia, cu o vedere extraordinară asupra golfului. Produsele vândute acolo sunt de calitate îndoielnică, dar vederea îți taie respirația.

Activități pentru copii în Malta – prima parte - RevistaMargot.ro

Cele mai frumoase fotografii cu satul Popeye, în genul celor văzute pe cărțile poștale, se fac, culmea, din exteriorul acestuia.

Dacă tot ați ieșit din sat, mergeți la capătul stâncilor pentru a vedea apusul soarelui. Nu veți regreta. Satul arată superb seara, numai bun de pozat cu ochii, sufletul și aparatul foto, iar apusul soarelui este un bonus neașteptat.

Satul Popeye este localizat în Golful Anchor (Anchor Bay), în apropierea orașului Mellieha.

Cea mai ieftină metodă de a ajunge aici este cu transportul în comun.

Doar că nu este foarte simplă, mai ales dacă mergeți și cu copiii. De oriunde plecați, linia nu este directă. Trebuie să ajungeția la o stație comună cu autobuzul 101, care circulă din oră în oră. Iar orarul afișat în stații nu are nici o legătură cu realitatea. Se poate evita așteptarea mergând pe jos o stație, dar pentru asta vă sfătuiesc să întrebați în autobuz unde să coborâți ca să fiți cât mai aproape de Popeye.

Noi ne-am luat după site-ul companiei de transporturi și am mers vreo 4 stații pe jos, descurajați de ora de așteptare pentru autobuzul 101. Am descoperit de abia la întoarcere că am fi putut reduce cele 4 stații de mers la una singură.

O alternativă, un pic mai scumpă, dar care vă scutește de probleme este o linie specială, creată de agențiile de turism locale, însă trebuie făcută rezervare cu o zi înainte. Rezervarea se poate face de la hotelul sau locul unde v-ați cazat. A doua zi, la ora indicată, vă va lua mașina fie din fața hotelului, fie din fața celui mai apropiat obiectiv turistic din zonă. Costurile dus-întors sunt de 6.5 EUR pentru adulți, 5.5 EUR pentru copiii sunt 12 ani și gratis pentru copiii sub 2 ani.

Dezavantajul este că depinzi de orarul agenției de turism, atât la plecare, cât și la întoarcere. Și poți rata apusul soarelui sau ora aceea de lenevit la terasă și admirat priveliștea.

Activități pentru copii în Malta – prima parte - RevistaMargot.ro

Puteți ajunge aici și cu mașina închiriată. Găsiți fără probleme locuri de parcare, chiar în zona amenajată din fața satului.

Taxi-ul este și el o varianță de transport. În Valetta unde am fost noi cazați, exista o zonă extrem de spațioasă de unde plecau toate autobuzele; acolo era amplasată și o stație de taxiuri, cu tarife fixe către principalele obiective turistice și aeroport. Către Popeye, în noiembrie 2017, costul era cam de 45 EUR dus-întors sau 30 EUR doar dus.

Prețul biletelor pentru intrarea în satul Popeye diferă în funcție de perioada în care mergeți.

În iunie, septembrie și octombrie, costul este de 15 EUR/ adult și 12 EUR/ copii 3-12 ani, iar parcul este deschis până la 17.30.

În iulie și august, plătiți 17 EUR/ adult și 13.5 EUR/ copii 3-12 ani, iar ora de închidere este 19.00. În afara acestor perioade sau extra-sezon, prețul biletelor este de 10.5 EUR/ adult și 8.5 EUR/ copil, parcul închizându-se la 16.30.

La intrarea în sat există un fel de restaurant, dar, dacă nu vă este foarte foame, mai bine îl evitați. Găsiți doar produse congelate, mai mult din gama fast-food, la prețuri turistice.

Urmariți-ne în continuare, căci vom reveni cu noi atracții pentru copii în Malta.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.