Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame - RevistaMargot.ro
  • „Deja este posibilă conservarea ovocitelor; lucrul acesta ar trebui făcut însă la 22-25 de ani când răspunsul la un ciclu de stimulare este foarte bun. La fel se pot conserva și spermatozoizii, chiar și la 35-38 de ani” (Medlife – în cadrul unui interviu despre cauzele și tratamentul infertilității de cuplu, cu dr. Ovidiu Gligor)
  • Primăria Sector 5, condusă de Daniel Florea, prin școlile și liceele de pe raza administrativă, a achiziționat din bani publici în ultimele două luni 5.203 ceasuri inteligente, cu buton de panică, în valoare de 1.644.085 lei fără TVA, potrivit datelor din sistemul de achiziții publice. Ceasurile au fost cumpărate pentru „siguranța elevilor”, ca în caz de pericol să poată lua legătura cu părinții care pot anunța Poliția. Achizițiile au fost făcute de fiecare școală în parte, prin cumpărare directă și toate, surpriză,  de la aceeași firmă, I-TOM SOLUTIONS SRL. Fiecare ceas costă 316 lei bucata. (HotNews)
  • Boala mână-picior-gură va putea fi mai uşor combătută în viitor. Se pare că în prezent se lucrează la un vaccin care ar ajuta la prevenţie şi, astfel, se vor împuţina cazurile. (CSID)
  • Panoul uriaş, lung de aproximativ 15 metri, care a fost pus, la sfârşitul săptămânii trecute, pe un bloc aflat vizavi de Catedrala Mitropolitană, în centrul Timişoarei, şi care care conţinea un mesaj prin care cetăţenii erau încurajaţi să participe la referendumul pentru familie şi să susţină căsătoria dintre un bărbat şi o femeie a fost înlăturat luni. Primarul a făcut apel la toleranţă şi respect reciproc. #Boicot (Mediafax)
  • Conform unui nou studiu, aproape jumătate din adolescentele britanice au fost martore unor intimidări sau glume față de colegele lor, din cauza menstruației. Aceste comportamente au loc de cele mai multe ori chiar în timpul orelor, de față cu profesorii. ( The Independent).
  • Compania Walt Disney a decis recreerea unor scene din desenul animat Prințesa Tiana. Compania a fost acuzată că a încercat să confere personajului afro-american o nuanță a pielii mai deschisă. „Whitewashing” este un fenomen care are loc în industria modei și mass-mediei; nuanța pielii unei persoane este modificată, devenind mai deschisă pentru a corespunde modelului eurocentrist. (Indy 100)
  • Mai mulți tineri ne mărturisesc cum este să fii adolescent în anul 2018 (The Guardian):

 

 

            Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.