Agenda piticilor

Bilanțul stagiunii 2018/2019 a Operei Comice pentru Copii

Bilantul_stagiunii_2018_2019_a_Operei_Comice_pentru_Copii

În luna iunie a acestui an, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), ne prezintă bilanțul stagiunii de spectacole 2018/2019. Cifrele sunt impresionante. Peste 200.000 de spectatori, copii, părinți și bunici au vizionat cu entuziasm cele peste 800 de reprezentații ale celor mai îndrăgite spectacole OCC. În cadrul acestei stagiuni, pe scenele Operei Comice s-au jucat 59 de titluri diferite. Au fost puse în scenă 11 spectacole-premieră dintre care 5 la Sala Mare, 3 la Sala UnderGrant și 3 la Salonul Mozart. S-au vândut peste 96.000 de bilete la toate spectacolele și peste 81.000 de tichete la cele două Festivaluri organizate: ,,Poveste de Crăciun” și ,,Festivalul Opera Copiilor” (FOC).

Tabără de vară la OCC

Unele dintre cele mai îndrăgite activități de la Opera Comică pentru Copii au fost Atelierele Micul Artist. Aici peste 1.250 de copii au luat lecții de balet, street dance, dansuri populare, dans contemporan, step, cor, actorie, comunicare, fotografie, jurnalism, pantomimă, pictură, desen, zumba sau blockflote. În curtea instituției din Calea Giulești, nr. 16, cei mai curajoși copii au realizat un total de 484 de trasee în Aventura Parc. În camerele Escape Room s-au înregistrat 306 evadări ale celor mai dibace echipe.

Aventura Parc amenajat în curtea OCC

Ne revedem în toamnă. Abonamentele pentru stagiunea 2019/2020 sunt disponibile

 În toamnă, Opera Comică pentru Copii revine cu cele mai frumoase spectacole pentru cei mici. Astfel, pe 13 septembrie, la Sala UnderGrant, cei mici sunt așteptați cu o primă premieră a noii stagiuni – spectacolul de teatru ,,Erus și Valea Generozității”. Tot aici vor mai putea fi vizionate: opera ,,Bastien si Bastienne”și premiera de balet ,,Scufița Roșie”. Revin îndrăgitele spectacole de teatru ,,Erus si Valea Răbdării”, ,,Lunaticii” și spectacolul de balet ,,Poveste vieneză”.

Din 27 septembrie, revine pe scena Sălii Mari unul dintre cele mai iubite spectacole din programul OCC: musicalul ,,Sunetul Muzicii”.  Pe 11 octombrie, Opera Comică îi așteaptă pe cei mici la o nouă premieră: spectacolul de balet ,,Frumoasa din pădurea adormită”. Tot la Sala Mare, din 2 noiembrie, copiii o pot revedea pe micuța Dorothy în musicalul ce îi poartă numele. Din 16 noiembrie, spectacolul de operă ,,Motanul încălțat” revine în programul OCC. Spectacolele speciale ale lunii decembrie sunt baletul ,,Spărgătorul de nuci” și opera ,,Hänsel și Gretel”.

La Salonul Mozart, din 5 octombrie, Colombina se întoarce într-un spectacol de operă de o frumusețe aparte. Din 12 octombrie, cei mici îl pot revedea pe Nino în concertul ,,Orchestra lui Nino”. Premiera de la finalul stagiunii 2018-2019, ,,Carnavalul Animalelor” revine pe scena Sălii Mozart din 19 octombrie, ,,Petrică și Lupul”, spectacolul care a depășit 100 de reprezentații, poate fi vizionat începând cu 19 noiembrie.

 

Cei care vor să își asigure locuri încă de pe acum la spectacolele stagiunii viitoare, își pot achiziționa abonamente încă de pe acum. Abonamentele Clasic OCC au prețuri cuprinse între 200 și 500 de lei și asigură  locuri la 10 reprezentații de weekend la Sala Mare a instituției. Abonamentele dedicate spectacolelor din sălile mici ale OCC, Sala UnderGrant și Sala Mozart, sunt disponibile la prețul de 200 de lei. Ele asigură locuri la 10 reprezentații de weekend desfășurate în aceste săli. Excepție fac premierele și avanpremierele, pentru ambele tipuri de abonament. În funcție de varianta aleasă, acestea cuprind puzzle-uri, seturi cadou și obiecte promoționale OCC.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.