Alimentație

Diversificare în vacanță?

Diversificare în vacanță

A venit vara și, odată cu ea, gândurile și planurile de vacanță. Ce ne facem însă cu diversificarea în vacanță? Amânăm plecare sau nu?

Încercăm să răspundem la întrebarea: “Ce mănâncă bebelușii în vacanțe?”, împreună cu două bloggerițe, care ne-au împărtășit din experiența personală. Și, cel mai important, care au supraviețuit diversificării în vacanță.

Povestea Anei Maria Ivan:

Începerea diversificarii este primul pas spre haos în viața unei mămici. Începi cu fructe sau cu legume? Cu piureuri sau cu sucuri? Cu borcănașe sau gătit acasă? Dacă mai și pleci în concediu fix în aceea perioadă, haosul se poate mări.

Maria avea 6 luni când am ales să plecăm cu ea în Thassos, Grecia. Era primul concediu în 3, iar noi tocmai începeam diversificarea.

Desigur, am fi putut amâna vacanța, dar de ce să o facem?

Nu sunt pentru borcănele, decât dacă chiar nu există altă soluție. Altfel, cred că riști să te  muți cu toată casa linistit atunci cand pleci in concediu.

Ceea ce am și făcut. Am luat cu noi aparatul de tocat și aburi, tacâmuri speciale, legume pentru o săptămâna (să nu râdeți, știam că nu ne mutăm pe Lună), un bax de apă pentru consumul ei și câteva fructe.

Auzisem atâtea povești cu enterocolite la copii si viruși de tot felul, încât am preferat să fim extrem de precauți.

Cât am stat pe insulă timp de 7 zile, Maria nu a consumat altceva sau din altceva decât din ce am adus de acasă. Coincidență sau nu, nu a facut nici o enterocolită și nici nu a luat alte bacterii. Am început cu piure de morcovi și tare mult i-a mai plăcut.

Cred că fiecare părinte trebuie să înțeleagă ce stil i se potrivește, dar și riscurile pe care și le asumă. Nu zic ca nouă nu ni s-ar fi putut întâmpla nimic rău, dar cred că riscul a fost mult diminuat.

Povestea Andreei Carmen Radu:

Când am început diversificarea băiețelului meu și am plecat cu el din localitate, am optat pentru două variante: dacă am stat într-un apartament unde am avut bucătărie, am luat după noi aparatul de gătit cu abur, care avea și blender încorporat și i-am preparat mâncare proaspătă. Pregăteam pentru câte două zile, o depozitam la frigider și o încălzeam când aveam nevoie. Dacă am stat la hotel, am apelat la varianta de hrană la borcănașe. A fost mai ușor de gestionat așa. Am ales însă întotdeauna cu atenție, am citit etichetele, am căutat produse care să nu aibă conservanți sau zaharuri adăugate. Eu aș recomanda totuși ca mâncarea la borcănaș, chiar dacă este ușor de folosit și mereu la îndemână, să fie utilizată doar la nevoie. Mâncarea proaspăt preparată este întotdeauna cea mai bună alegere.

Cu cele două bloggerițe-mame am mai povestit și despre vacanțele (all-inclusive sau pe cont propriu).

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.