Copilul

Ce au în comun un pârș, somnul copiilor și comerțul online

Ce au în comun un pârș, somnul copiilor și comerțul online - RevistaMargot.ro

Aparent, am fi tentați să spunem că nimic. Dar, să o luăm sistematic, poate găsim totuși câteva elemente în comun.

Ce este un pârș și de ce merită să fie tocmai în titlul unui articol?

Pârșul este o specie rozătoare ce se găsește cu precădere în Europa. Este un animăluț simpatic, foarte activ în special după lăsarea întunericului.

Cu siguranță, aceste ultime caracteristici le-au avut în minte și autoarele cărților „Povestea micului alunar care nu putea să adoarmă” și „Povestea micului alunar care nu voia să se trezească”, ambele apărute la Editura Didactica Publishing House.

Ce au în comun un pârș, somnul copiilor și comerțul online - RevistaMargot.ro

Ambele cărți descriu aventurile unui pârș alunar și lupta lui continuă cu somnul sau cu trezitul de dimineață.

Cei mici, pentru care somnul este plicticos sau pentru care cea mai bună joacă este cea de după lăsatul întunericului se vor regăsi în experiențele alunarului, dar și în tentativele familiei sale din pădure de a-l adormi. Căci acesta reușeste pe rând să adoarmă vulpea, ursul sau alte animăluțe, la fel cum copilul vostru reușeste să vă adoarmă el pe voi.

Și ca un alunar onorabil, ce se culcă târziu, acesta nu se poate trezi dimineața din hibernare.

Și atunci începe periplul prietenilor săi, veverița, ariciul, chiar și mirositorul sconcs, fără nici un rezultat.

Cam la fel cum copilul vostru nu se trezește aproape niciodată în diminețile în care trebuie să meargă la grădiniță sau școală.

Cârțile, recomandate pentru categoria de vîrstă 3-7 ani, sunt extraordinar de frumos illustrate, iar poveștile sunt pozitive și scrise cu mult umor, pe înțelesul copiilor.

Nu promitem că cei mici vor adormi sau se vor trezi mai devreme, însă, cu siguranță se vor regăsi în cele două aventuri, iar voi, părinții veți zâmbi citindu-le poveștile.

Ca să închidem și cel de-al treilea element din titlu, vă spunem că „Povestea micului alunar care nu putea să adoarmă” și „Povestea micului alunar care nu voia să se trezească” se găsesc în librării, dar și online.

Noi am găsit ambele titluri pe https://www.libris.ro/, iar dacă le comandați împreună veți beneficia și de transport gratuit.

Spor la citit, dar și la trezit/ adormit copiii.
Ce au în comun un pârș, somnul copiilor și comerțul online - RevistaMargot.ro

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.