Educație

Ce mi-a plăcut la meseria de educatoare

Ce mi-a plăcut la meseria de educatoare - Revista

Să lucrez ca educatoare într-o grădiniță cu program prelungit a fost pentru mine o experiență de care îmi voi aminti întotdeauna cu mare drag.

Pe lângă faptul că te dezvolți ca om, satisfacția pe care o simți când pui o cărămidă la temelia educației câtorva generații de copii este unică.

Dacă ar fi să alcătuiesc o listă în care să povestesc de ce mi-a plăcut să fiu educatoare, aş scrie zeci de motive. Așa că, mă voi rezuma la câteva dintre cele mai importante lucruri.

În primul rând, ce e mai frumos decât să-ţi începi ziua cu zeci de îmbrățișări şi să auzi spunându-ți-se: „Miss Eliza, ce dor mi-a fost de tine!”.

Ce poate fi mai plăcut decât să vezi cum atunci când intri în sală de clasă, copii lasă totul deoparte şi aleargă să-ţi ofere un pupic, o îmbrățișare sau să-ţi facă un compliment:„Ai o rochie ca de prințesă. ”

E minunat să-i vezi pe micuți zâmbind şi privindu-te cu ochii lor calzi şi luminoși. Nu eram doar formatoarea lor, ci şi prietena lor. Foloseam metode inedite, făceam totul cu suflet, cu dragoste şi cu multă dăruire.

Să fii educator nu e doar un simplu job. Când intram pe poarta grădiniței, lăsam deoparte grijile şi gândurile cotidiene. Redeveneam şi eu copil alături de copii. De la ei îmi luam energia şi datorită lor reușeam să-mi păstrez sufletul de copil. Mă simțeam minunat atunci când implicându-mă în jocurile lor, trezeam în ei dorința de a descoperi şi experimenta.

Metodele folosite, tonalitatea joasă a vocii, postura care transmitea afecțiune şi apropiere, îmbrățișările şi atingerile blânde le ofereau micuților siguranță şi confort. Le spuneam adesea că la grădiniță, „suntem o mare familie”. Mă bucuram tare mult când îi surprindeam discutând între ei şi repetând: „Noi la grădi suntem o familie!”

Mi-a plăcut la meseria de educator şi faptul că îţi desfășori activitatea într-un spațiu cald, curat şi luminos. De asemenea, e o meserie care implică şi mult dinamism din partea celui care o practică.

Meseria de educator îți oferă posibilitatea de a fi cât mai creativ şi mai inventiv. „Micile opere de artă” pe care realizam împreună cu copiii şi entuziasmul cu care ei le prezentau părinților îmi aduceau numai satisfacții.

Am adorat să lucrez cu copiii. A fi educator este o artă. E important să o faci cu suflet şi pasiune şi asta te va face fericit şi împlinit.

 

 

sursa fotografiei: agami-systems.com

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.