Copilul

Cele mai apreciate scaune auto pentru copii

Scaune auto pentru copii - revistamargot.ro

Când ai un copil, siguranța devine preocuparea principală în tot ceea ce faceți. Așa că, înainte de a porni la drum cu mașina cu cel mic, vrei să te asiguri că alegi scaunul potrivit pentru el.

Cum varietatea modelelor aflate pe piață poate fi copleșitoare, îți venim în ajutor cu o serie de sugestii.

 

Scaunul marca Recaro Privia Shadow, sursa: baby-express.net

  1. Recaro Privia Shadow

Este un scaun destinat nou-născuților și copiilor cu o greutate maximă de 13 kilograme. Se montează folosind centura de siguranță cu fixare în trei puncte, dar și cu baza Isofix. Are doar 3,7 kilograme și deține cel mai bun rezultat acordat vreodată la testele de siguranță pentru scaunele destinate copiilor. Este dotat cu un sistem avansat de protecție lateral și un mâner ergonomic. Controlul elementelor este intuitiv, iar mânerul de pe spate îl face ușor de demontat din baza fixă RECARO. Este potrivit și pentru montarea pe scaunele avioanelor. Verifică înainte de achiziționare dacă sistemul de prindere este compatibil cu sistemul ISOFIX al mașinii tale.

 

 

 

 

Cybex Sirona Isofix, sursă: babyexpress.net

2. Cybex Sirona Isofix

Scaunul face parte din categoriile 0+ (0-9 kg) și 1 (9-18 kg). Se poate fixa atât cu spatele la direcția de mers (poziție recomandată ca fiind cea mai sigură pentru nou-născuți), cât și cu fața la direcția de mers. Spătarul poate fi reglat cu o singură mână, în 7 poziții. Este un scaun de categorie „grea”, cântărind 15 kilograme, dar așezarea copilului în scaun este ușurată de prezența sistemului de rotire a scaunul cu 360 de grade. Scaunul este dotat cu un picior suplimentar de sprijin în podeaua mașinii și o pernă frontală care acționează asemenea unui air-bag. Prin sistemul său de conectare la bancheta mașinii, șocul în caz de coliziune este absorbit în mare parte de structura scaunului.

 

 

 

Recaro Young Sport Shadow, sursă: amazon.co.uk

3. Recaro Young Sport Shadow

Pentru categoriile de vârstă 1, 2 și 3 (9 luni – 12 ani), acest scaun este recomandat de robustețea sa și sistemul de prindere în 5 puncte, care garantează o siguranță sporită. Odată ce copilul a crescut, se poate renunța la centurile de siguranță în 5 puncte, reglabile pe diferite trepte de înălțime, începând folosirea centurilor de siguranță în 3 puncte din dotarea mașinii. Nu este tocmai ușurel, la cele 8,5 kilograme ale sale, însă forma îl face ușor de montat pe bancheta mașinii. Scaunul poate fi reglat rapid cu o singură mână. Copilul este protejat în timpul virajelor datorită suporturilor laterale generoase. Pernele laterale suplimentare și centurile de umăr prevăzute cu huse de protecție suplimentare, precum și materialul textile antialergic denotă preocuparea pentru o experiență cât mai plăcută a celui mic la bordul autovehicolului.

 

 

 

Spor la cumpărături și drum bun!

 

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.