Sfaturi pentru mame

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Elevii din municipiul Sibiu vor sta mai mult în vacanţa de Paşte. Toate şcolile din municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6 – 10 mai, cu ocazia summitului european găzduit de oraș. Astfel, elevii vor avea o vacanţă prelungită. Pentru anul şcolar 2018-2019, vacanţa de Paşte este programată în perioada 20 aprilie – 5 mai. (Hotnews)

– Peste 10.000 de elevi s-au înscris la cea de-a 7-a ediţie a concursului de educaţie ecologică Şcoala Zero Waste (Zero Deşeuri), organizat de EcoStuff România. Concursul a pornit din Timişoara şi a luat amploare naţională, anul acesta participând 175 de şcoli din 36 de judeţe.

Concursul de educaţie ecologică a început în 4 martie, iar la competiţie participă 10.613 de elevi. Cei mai buni vor participa gratuit în luna august la o tabără de educaţie ecologică organizată de EcoStuff Romania – ”Zero Waste Summer Camp”. (Adevărul)

– Protest al consilierilor școlari din București, Arad, Bistrița-Năsăud, Iași și Vrancea, nemulțumiți că Ministerul Educației nu le acordă o serie de sporuri salariale, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Consilierii au boicotat luni, 4 martie, între orele 10 și 12, activitățile de evaluare psihosomatică a copiilor, în vederea înscrierii la clasa pregătitoare, a informat FSLI. (EduPedu)

– Ecaterina Andronescu a spus că a lansat „dezbateri publice cu directorii școlilor” să vadă dacă Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a „se mai justifică”, fiind considerată, mai spune ministrul „o evaluare intermediară”. Asta în condițiile în care, de anul viitor, învățământul obligatoriu va fi extins cu încă trei ani, de la grupa mare până la clasa a XII-a, a mai spus Andronescu. Oficialul a anunțat că modificarea duratei învățământului obligatoriu se va face printr-un proiect de lege care modifică Legea Educației, aflat chiar pe 6 martie la vot decisiv pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului. (EduPedu)

– Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, la data de 1 ianuarie 2018 la nivel naţional au fost identificaţi 159.038 de copii cu unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. În judeţul Argeş sunt 3.451 de copii care se aflau în această situaţie, dintre care 510 cu ambii părinţi plecaţi în străinătate, 465 cu părintele unic susţinător plecat din ţară şi 2.476 cu un singur părinte plecat la muncă în afara graniţelor.

În acest context, deputatul de Argeş al PNL Dănuţ Bica cere MĂSURI DE SPRIJIN pentru copiii cu părinţi în străinătate (Ziarul Argeșul)

– Un grup de 30 de elevi ai Liceului de Deficienţi de Auz Cluj-Napoca sunt învăţaţi programare de voluntari de la firme de IT în cadrul unui proiect lansat de un ONG pe educaţie, tehnologia având scopul de a le deschide noi oportunităţi în viaţă, inclusiv în ceea ce priveşte cariera profesională. (Mediafax)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Image via Flickr/Julie-love

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.