Sfaturi pentru mame

Copilul trebuie scos la aer în orice anotimp

Copilul trebuie scos la aer în orice anotimp - RevistaMargot.ro

– Aproape 2.000 de cupluri infertile au efectuat procedura de fertilizare şi embriotransfer în perioada 2011-2017, în cadrul subprogramului derulat de Ministerul Sănătăţii, arată datele instituţiei, precizând că au fost confirmate în jur de 1.500 de sarcini. (Mediafax)

– Stocurile de vaccin antigripal ar putea fi suplimentate la solicitarea medicilor de familie şi a Direcţiilor de Sănătate Publică, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Preşedintele Societăţii de Medicina Familiei, Tănăsescu, spune că vaccinul este cel mai eficient toamna şi în luna decembrie. (Mediafax)

– Campania de promovare a vaccinării “Copilăria, cel mai frumos cadou”, care are ca scop informarea părinților și a publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării, ce salvează milioane de vieți anual în întreaga lume, a fost lansată astăzi de Ministerul Sănătății și UNICEF. “Copilăria, cel mai frumos cadou” este o campanie integrată, ce va fi prezentă pe posturile de televiziune, în presa scrisă și în online, cu o componentă outdoor. (Hotnews)

– O echipă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a fost prezentă la începutul acestei săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui, pentru documentarea unui studiu privind evoluţia cazurilor de rujeolă. (Agerpres)

– Andrei-Cătălin Ilie, tânărul care a terminat anul trecut facultatea de Computer Science la Oxford, ca şef de promoţie, vrea să se întoarcă acasă. Misiunea pe care şi-a propus-o: schimbarea ţării în bine prin propria implicare în spaţiul politic. (Adevărul)

– În ultimele două luni, respectiv decembrie și ianuarie, s-au înregistrat peste 400 de cazuri de gripă, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

Astfel reprezentanții spitalului au decis să reducă programul de vizitare şi să limiteze numărul vizitatorilor în anumite secţii: Chirurgie, Ortopedie pediatrică și Chirurgie plastică. Mamele internate cu copiii vor primi vizitele doar în holul mare al spitalului, iar vizitarea pacienţilor de către femeile însărcinate sau cu copii mai mici de 14 ani, este interzisă. (Digi24)

– Aerul şi lumina solară contribuie în mare măsură la buna dezvoltare a copilului. De aceea, plimbările zilnice ale nou-născutului, cât şi scoaterea la joacă în aer liber a copiilor mai mari sunt deosebit de importante. Unii părinţi consideră că vremea rece le poate îmbolnăvi copilul şi evită pe cât posibil să îl scoată pe cel mic afară. În realitate, doar anumite situaţii precum vânt puternic, viscol, ger extrem, ploi torenţiale, ceaţă densă justifică decizia de a-l ţine pe micuţ în casă. (Revista Margot)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.