Fun Time

Cronică de teatru: Apa Vie, Teatrul Mic

Cronică de teatru: Apa Vie, Teatrul Mic - RevistaMargot.ro

Acum două săptămâni, la recomandarea unei prietene, am dus copila de aproape 8 ani la teatru. Mai exact la spectacolul Apa Vie, jucat la Teatrul Mic și regizat de Ștefan Lupu.

Piesa este o adaptare după Frații Grimm (Apa Vieții) și este de fapt un basm transpus în zilele noastre.

Aceasta păstrează toate elementele clasice ale unei povești: regele, cei trei fii care vor să își salveze tatăl, călătoria inițiatică a acestora, pericolele iminente, victoria fiului cel mic, cu inima curată, triumful binelui și al dragostei.

Însă toate acestea sunt prezentate publicului prin dans, cântece de tip beatbox, umor subtil și un spectacol de lumini fenomenal, de către o echipă de tineri actori extrem de talentați și entuziaști.

Luminile și proiecțiile video se îmbină perfect cu fiecare etapă a piesei și, cumva, devin un personaj al piesei.

Sala în care se joacă Apa Vie este una mică, în care spectatorii sunt foarte aproape de scenă și de actori. Astfel că energia de pe scenă, luminile și decorurile te cuceresc instant și te simți parte din spectacol.

 

Cronică de teatru: Apa Vie, Teatrul Mic - RevistaMargot.ro

Apa vie o piesă la care puteți veni și cu cei mici, însă aș zice că este recomandat pentru copii mai mari, gen 10-12 ani.

 

 

Cu siguranță cei mai mici nu se vor plictisi, însă nu vor înțelege semnificațiile basmului și nici multe din replici sau glume. Cel puțin în cazul nostru, cu toate că este o poveste extrem de vizuală, noi adulții am gustat spectacolul mai mult decât cea mică.

Și pentru că a fost o seară în familie, am rugat și copila să ne spună câte ceva despre spectacol:
„Mi-a plăcut cum au dansat și partea violentă, cea cu tigrii. Și, ai văzut mami, că au spus și la teatru că somnul nu e bun?!”

Tigrii erau de fapt doi lei, iar scena numai violentă nu era. În ceea ce privește somnul, era un simbol, dar o las în pace. Se va prinde ea la un moment dat că, în realitate, e chiar fain să dormi. Noi să ținem pasul cu ea până atunci.

Așadar, pentru o evadare din cotidian, într-o lume de poveste extrem de actuală, colorată, haioasă și ușor nebună, nu ocoliți Teatrul Mic și al său spectacol, Apa Vie.

 

Cronică de teatru: Apa Vie, Teatrul Mic - RevistaMargot.ro

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.