Sfaturi pentru mame

Cuplurile infertile din Braşov, susţinute financiar de autorităţi

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Cuplurile infertile din Braşov vor fi susţinute financiar de autorităţi, începând de anul viitor, să facă fertilizare in vitro, în condiţiile în care natalitatea este într-o continuă scădere, în ultimii trei ani numărul de naşteri scăzând cu aproape 12%. (Mediafax)

– Din cauza frigului din multe unități de învățământ, aproape 3000 de elevi din Galați nu au mai mers miercuri la cursuri! Iar în unele școli, durata cursurilor a fost redusă – din aceeași cauză. (Știrile Pro Tv)

– Barbatii care au anumite trasaturi de personalitate, care sunt extrovertiti, stabili emotional, constiinciosi si agreabili intretin relatii sexuale mai des si au mai multi copii, potrivit unui nou studiu, condus de specialistii de la „QUT”, din Australia, conform eurekalert.org. (Medlife)

– Nunta a doi copii romi din Dolj stârneşte controverse după ce a fost prezentată în presa britanică. n articol publicat de tabloidul The Sun, în care este prezentat cazul a doi copii romi, fata de opt ani, iar băiatul de zece, puşi de părinţi să se căsătorească, stârneşte revolta opiniei publice. (HotnewS)

– Tăiere drastică a orelor de școală: Scădere cu până la 9 a numărului de ore pe săptămână în gimnaziu, într-un proiect inițiat de Pop și semnat de Andronescu. Tăiere drastică a numărului de ore de școală a fost votată ieri de Comisia pentru Învățământ din Senat, după ce un proiect de modificare a legii educației în acest sens a fost inițiat de Liviu Pop. (Hotnews)

– Potrivit datelor Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), în anul şcolar 2017–2018 (10 septembrie 2017 – 31 august 2018) au părăsit sistemul de învăţământ preuniversitar, prin demisie, 424 de cadre didactice cu statut de titular. în acelaşi an şcolar erau înregistrate peste 209.000 cadre didactice titulare, conform romanialibera.ro. Capitală ocupă poziţia de lider în clasamentul demisiilor din învăţământ, cu 39 de dascăli care au renunţat la carieră didactică. Pe locul al doilea se clasează, potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare către MEN, judeţul Cluj, cu 35 de profesori titulari care şi-au dat demisia, scrie Adevarul.

– Poliţia Ilfov a efectuat mai multe percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa la domiciliul unor persoane bănuite că ar fi falsificat diplome şi certificate de participare la simpozioane menite în baza cărora 35 de profesori să beneficieze de gradaţii de merit şi salarii mai mari. (Mediafax)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.