Sănătate

De unde vine oboseala femeilor?

De unde vine oboseala femeilor? - RevistaMargot.ro

De ce femeile sunt tot timpul obosite ? E intrebarea care macină foarte multă lume. Există o mulțime de răspunsuri și explicații la această întrebare. Mamă, soție sau bunică, fără îndoială toate femeile poartă această povară a « extenuării zilnice».

În urma unor sondaje recent realizate de cercetătorii britanici, printre cele mai frecvente cauze ale oboselii cronice la femei se numără :

1. Double job full time – în calitate de angajat, dar mai ales ca mamă și soție. Ca angajat se mai pot face excepții de la regulă, câteva zile de concediu normal sau medical și problema oboselii cronice este rezolvată.

În postura de mamă și soție lucrurile stau cu totul altfel. Aici nu există concediu pentru mame.

Este jobul cel mai solicitant, 24/24, dar și cel mai frumos.

În consecință, după ce îți închei socotelile la job, pregătește-te pentru o altfel de rundă de tratative și sesiuni de « restabilire a ordinii » în sânul familiei !

2. Stresul cotidian și situațiile tensionante de zi cu zi – lista cu sarcinile pe ordinea de zi este un dușman aprig care contribuie la creșterea nivelului de extenuare atât fizică, cât și psihică a unei femei.

Pe lângă job, cumpărături și prieteni, o femeie trebuie să fie mereu în formă.

În plus, femeile se detașează cu greu de situațiile dificile întâmpinate de-a lungul zilei.

Ca de obicei, despică firul în patru și caută soluția tuturor problemelor la ceas de noapte pentru că atunci sunt mai inspirate.

3. Încăpățânarea de a face pe plac tuturor și de a se sacrifica pentru fericirea celor dragi – și aici avem o infinitate de exemple.

De multe ori, o femeie renunță la plăcerile ei pentru a-i mulțumi pe membrii familiei.

Reuniuni de familie, vizite spontane, invitații imposibil de refuzat sau vreo poftă subită de ceva dulce sunt doar câteva exemple.

Ca să nu vorbim de teme, ședințe cu părinții sau menajul de zi cu zi al celor mici.

4. Starea de sănătate a celor mici – deja atingem o coardă sensibilă când vorbim de sănătatea familiei.

Agitație, stres, nopți nedormite și multe lacrimi vărsate pe ascuns pentru a nu demoraliza.

Cu asta se confruntă o femeie atunci când cei dragi au vreo suferință. Mai degrabă s-ar sacrifica ea pentru a nu-i vedea pe ceilalți în impas.

Delicatețea, tandrețea, iubirea necondiționată, puterea și curajul de a lupta pentru a obține ceea ce vrea și pentru a apăra ceea ce are, cam așa am putea descrie succint – „femeia”.

Ființe neobosite, fără să renunțe prea ușor, cu forțe nebănuite, aleargă fără încetare pentru a-și asigura confortul optim și pentru a avea grijă de cei dragi. Și fac multe astfel de sacrificii doar din iubire.

Astfel, ne putem da seama foarte uşor de unde vine oboseala femeilor.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.