Alimentație

Desertul bebelușului – Piure de banane

Desert diversificare - revistamargot.ro

Alege să pregătești hrana bebelușului numai la tine acasă, pentru că astfel vei controla tot ce intră în procesul de preparare, vei folosi metode adecvate şi vei evita ingredientele nedorite. Îţi sunt necesare un mixer, un blender sau un robot de bucătărie. Îi poți pregăti sugarului porții mici, care să fie păstrate la frigider (sau congelator) în recipiente închise ermetic. Hrana o poți prepara prin fierbere sau coacere, după care o vei pasa cât de fin preferă copilul şi eventual o vei dilua cu apă, lapte sau cu ambele.

Fructele constituie al doilea aliment solid pe care trebuie să îl introduci în dieta bebelușului tău, după câteva săptămâni în care s-a obișnuit cu făinoasele. Sunt medici care recomandă ca acestea să fie introduse primele, întrucât cei mici sunt entuziasmați de gust.

            Fructele i le poți oferi celui mic la oricare masă, chiar şi de două ori pe zi în funcție de apetitul şi toleranţa digestivă ale acestuia. Este indicat să  crești progresiv cantitatea, pe măsura ce te convingi că sugarul tolerează fructul respectiv din punct de vedere digestiv şi începe să-i placă gustul.

În primele 6-8 luni de viață este recomandat să-i dai numai fructe fierte, cu excepția bananelor bine coapte ca se consumă crude.

Banana constituie o sursă importantă de fier şi potasiu, vitamina B6 şi vitamina C. Este ideală pentru diversificare întrucât se digeră ușor, prevenind şi tratând atât constipația, cât şi diareea.

Iată o rețetă simplă şi rapidă de piure de banane pe care i-o poți prepara micuțului tău în momentul în care începi diversificarea alimentației

De ce ai nevoie:

– o banană bine coaptă

– brânzică proaspătă de vacă

– o lingură rasă  de cereale sau una de orez

Alege o banană coaptă, fermă la atingere. Curăţ-o de coajă şi fărâmițeaz-o bine cu furculița până ce ajunge de consistenţa unui piure. Peste amestecul omogen obținut adaugă fie o linguriță rasă din cerealele deja introduse în dieta bebelușului, brânzică proaspătă sau puțin orez.

Ai mare grijă la faptul că acest desert trebuie consumat imediat după preparare, deoarece la scurt timp se oxidează şi îşi pierde din proprietățile nutritive. Poftă bună!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.