Sfaturi pentru mame

Elevii se întorc în sălile de clasă după o vacanţă de trei săptămâni

Elevii se întorc în sălile de clasă după o vacanţă de trei săptămâni - RevistaMargot.ro

– Elevii şi grupele din învăţământul se întorc luni la şcoală după o vacanţă de trei săptămâni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Următoarea vacanţă este cea intersemestrială, în perioada 2-10 februarie 2019.(Mediafax)

– Educaţia timpurie, învățarea a limbilor străine şi programul Erasmus+ sunt priorităţile pe care le are România în domeniul educaţiei pe timpul președinției la Consiliul Uniunii Europene. Astfel, România va face demersuri pentru obținerea acordului privind Recomandarea Consiliului pe tema sistemului de înaltă calitate privind educația și îngrijirea timpurie a copilului, arată Ministerul Educaţiei. (Hotnews)

– Zeci de persoane au protestat, sâmbătă, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vâlcea, după ce un copil în vârstă de un an a fost transferat prea târziu la Bucureşti, acesta fiind în comă. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că se fac verificări şi nu exclude o plângere penală. (Mediafax)

– Elevii se pot înscrie deja pentru susţinerea celor mai importante testări internaţionale de limba engleză: Cambridge şi IELTS. Înscrierile se desfăşoară începând cu 26 ianuarie, pentru IELTS, respectiv în ianuarie şi februarie pentru majoritatea evaluărilor Cambridge, au transmis reprezentanţii British Council România la solicitarea „Adevărul“. British Council organizează aceste examene în centre din aproape toată ţara. (Adevărul)

– Gripa a ucis 7 oameni în acest sezon. Toţi cei 7 decedaţi erau nevaccinaţi. Situaţia este alarmantă deja. E final de vacanţă pentru 3 milioane de copii. Școlile şi grădiniţele se vor umple din nou cu elevi şi virusuri gripale, avertizează medicii. Specialiştii fac din nou apel la părinţi să depăşească etapa scepticismului şi să îşi ducă copiii la vaccinare. (Digi 240

– Jucăriile din lemn capătă din ce în ce mai mulţi fani şi în ţara noastră. În Ţările Nordice sunt foarte populare şi apreciate jucăriile din lemn de foarte mulţi ani. Jucăriile din lemn calmează, stimulează puterea de concentrare, minţii îi ia mai puţin efort să se concentreze când este într-un mediu cu elemente naturale, precum lemnul, au o viaţă mai lungă,stimulează imaginaţia, stimulează interacţiunea. (CSID)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.