Sfaturi pentru mame

E. Andronescu: Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală

E. Andronescu: Strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală - RevistaMargot.ro

– Atenție! Cel puţin 102.480 de ouă contaminate cu Fipronil, de la ferma avicolă din Drăgăneşti Vlaşca, judeţul Teleorman, au ajuns în consum, spun reprezentanţii ANSVSA, care adaugă că populaţia ar fi trebuit să fie informată din decembrie despre acest caz. (Mediafax)

– Zeci de elevi din Constanţa au protestat, joi, timp de o oră, cerând consilierilor judeţeni acordarea reducerilor de 50 la sută la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa spun că situaţia ar putea fi rezolvată în aproximativ două luni. (Mediafax)

– Părinţii care le citesc copiilor preşcolari în mod regulat îi ajută să-şi dezvolte abilităţile lingvistice cu 8 luni, arată un studiu al Universităţii din Newcastle. Concluzia experţilor conduşi de James Law, profesor de științe lingvistice în cadrul Școlii de Științe ale Comunicării și Limbilor de la Universitatea din Newcastle, este că abilitatea copiilor de a înțelege informațiile creşte atunci când lor le citeşte cineva căruia îi pasă de ei. (Hotnews)

– Sindicaliștii din învățământ spun că Executivul a încălcat Acordul semnat la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut, prin care se angaja să plătească diferenţele salariale ale profesorilor care au aceeaşi vechime în muncă, dar salarii diferite. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a trimis o scrisoare către Ministerul Finanţelor prin care le atrage atenţia guvernanţilor că ajustările salariale trebuiau făcute începând din acest an. (Hotnews)

– Elevii din 13 şcoli incluse în programul ,,O masă caldă” nu au beneficiat de pachetul alimentar „din cauza indiferenţei şi incompetenţei autorităţilor publice locale“, reclamă Cristina Iurişniţi (deputat USR). În teorie, programul ar fi trebuit să se aplice în 50 de unităţi şcolare. De cealaltă parte, ministrul Educaţiei a declarat recent că programul nu doar că se aplică acum în cele 50 de şcoli, dar urmează să se extindă la alte 50. (Adevărul)

– Strangerea de bani pentru fondul clasei nu este legala, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Ecaterina Andronescu, in opinia careia aceasta initiativa aduce “mai multa imagine negativa” scolii. Ministrul se gandeste chiar sa interzica prin lege fondul clasei. (România TV)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.