Sfaturi pentru mame

Elevii se reîntorc luni la școală

Elevii se reîntorc luni la școală - RevistaMargot.ro

– Subfinanţarea cronică a Educaţiei şi şcolilor româneşti este reflectată în cel mai recent Raport de audit al performanței privind finanțarea învățământului preuniversitar, în perioada 2014-2016, făcut de Curtea de Conturi. În anul 2016, primăriile și consiliile județene au contribuit la finanțarea școlilor cu suma de 65.087.355 lei, sumă care reprezintă un procent de doar 0,60 % din finanțarea de bază efectuată de la bugetul de stat.

Suma de 65 de milioane de lei, cât au alocat primăriile şi consiliile judeţene din bugetele proprii pentru finanţarea de bază a şcolilor din localităţile sau judeţele lor, raportata la cele 3 milioane de elevi, înseamnă o alocare de aproximativ 21 de lei pe an, pentru fiecare elev. Restul finanţării a fost asigurată din Bugetul Central. (Edu Pedu)

– Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, promite ca pana la finalul acestui an nicio scoala din Romania nu va mai avea o toaleta necorespunzatoare in fundul curtii.

Si e vorba despre 1.460 de unitati de invatamant care in acest moment nu au WC corespunzator standardelor sanitare. (Ziare.com)

– Universitatea Politehnica Timișoara vine în sprijinul elevilor de liceu, oferind cursuri gratuite de pregătire la matematică, utile atât pentru cei care doresc să urmeze una dintre facultățile instituției, cât și pentru pregătirea examenului de bacalaureat. Participanților la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT. (EVZ)

– Majorarea alocațiilor pentru copii, prevăzută într-un proiect de lege al PNL a fost respinsă de Senat, a declarat Onița Ivașcu Daniela, președinte PNL Sighetu Marmației. Proiectul de lege va fi supus votului în Camera Deputaților. (Libertatea)

– Elevii au beneficiat până acum de vacanţa de iarnă, între 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019 şi de cea intersemestrială, între 2 – 10 februarie 2019.

Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este programată în perioada 20 aprilie – 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) (Mediafax)

– Războiul de uzură dintre directoarea Colegiului „Gheorghe Şincai” din Capitală şi Primăria Sectorului 4 continuă cu o nouă fază care a avut loc în şedinţa de vineri a Consiliului Local Sector 4. Directorarea poveşteste într-o postare pe Facebook ce s-a întâmplat în şedinţa de Consiliu Local Sector 4 şi cum s-a întâlnit cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Silvia Muşătoiu spune că va publica pe site-ul şcolii execuția bugetară pentru anul 2018 pentru liceu: „Abia după ce toate aceste informații vor fi vizibile pentru toată lumea, cu produse și cu specificațiile tehnice, putem vedea realitatea”. (Hotnews)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.