Parenting

Lucruri mai puțin plăcute pe care le faci pentru copilul tău

Lucruri neplăcute pe care le faci pentru copilul tău - RevistaMargot.ro

Aventura mamelor nu se sfârșește niciodată. Unele zile sunt anevoioase și pline de provocări, în vreme ce altele sunt pline de zâmbete și veselie.

Până când cel mic devine independent, părinții sunt nevoiți să facă o serie de acțiuni, să le spunem, mai puțin plăcute. Iar când crește, lucrurile se complică și mai mult. Vorba aceea din bătrâni:”Copii mici, probleme mici. Copii mari, probleme mari”, este perfect adevărată.

– Schimbatul scutecelor

Nu e nevoie să dăm detalii, cu toții știm despre ce e vorba. Pe măsură ce bebele crește mirosul devine tot mai pătrunzător. Ce nu fac părinții pentru cei mici?!

– Mâncarea

Când în sfârșit încep să mănânce, devine o provocare să-i faci pe cei mici să stea la masa, să nu-și toarne farfuria cu supă în cap sau să arunce pe pereți piure. Da, tu trebuie să strângi totul apoi! Ca să nu mai vorbim de provocarea de a-i face să mănânce, în general. Te documentezi, cauți rețete cât mai interesante și ingrediente sănătoase, iar cel mic refuză cu vehemență să guste.

Mai târziu pregătește-te să tai totul în bucățele minuscule.

– Rufele

Ok, apreciem tehnologia, rufele nu se mai spală în apa rece a râului, însă cei mici se murdăresc tot timpul, mereu trebuie schimbați iar tu trebuie să bagi la spălat 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, în vreme ce tricoul tău este plin de pete de mâncare, lapte sau vomă de bebeluș. Bine că ai găsit ceva repede cu care să te îmbraci, ca să nu ieși totuși în pijamale!

– Îmbrăcatul

Pe lângă faptul că e dificil să îmbraci un bebe, el este atât de mic și fragil că ai mereu un nod în gât când faci asta.

Stai să mai crească să vezi cum e să reușești să pui pulovărul pe el după ce l-ai alergat prin casă 10 minute și când te întorci o secundă el să-l fi aruncat deja de pe el.

Pregătește-te pentru când va dori să se îmbrace în rochie de vară iarna sau în cizme când mergeți la mare.

– Ieșitul din casă

Nu vei mai ajunge niciodată la timp undeva, mereu va dura o veșnicie până ieșiți din casă.

Ați luat ghiozdanul cu lucrurile de care aveți nevoie? Afară e înnorat, ar fi bine să luați și o umbrelă! Acum va trebui să vă întoarceți după cartea ei preferată de colorat.

– Suflatul nasului

Ai grijă cum ții batista, altfel toate mucozitățile se îndreaptă cascadă spre tine! Asta dacă ești în cazul fericit în care își suflă totuși nasul

– Rutina

Aceleași acțiuni, în fiecare zi, rutina de seară, rutina de dimineață. Cât mai e până crește?

– De ce?

De ce picăturile de ploaie formează cercuri în bălți? De ce pisicile mănâncă șoareci? De ce pe mătușa Angela o cheamă Angela? Presupun că întrebările acestea sunt retorice.

– Programarea la dentist

Trebuie să-i promiți marea cu sarea de fiecare dată, ajungeți acolo, pleacă din sala de așteptări încă de dinainte să intrați în cabinet.
Mereu trebuie să-l convingi că dentistul nu este vrăjitoarea cea rea!

– Temele

Din câte îți amintești tu le-ai cam terminat pe ale tale. Cu toate acestea ești nevoit să scormonești prin informații demult uitate.

– Îngrijorările

E copleșitor. Oare a mâncat? Oare e bine la școală? Oare se înțelege cu colegii? Oare când toate grijile mele o să înceteze?

Dacă mai există lucruri care vi se par în continuare obositoare, dar minunate, în același timp, vă așteptăm să ni le împărtășiți!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.