Sarcină

Este interzis să-ți vopsești părul în timpul sarcinii?

Este interzis să-ți vopsești părul în timpul sarcinii? - RevistaMargot.ro

Una dintre întrebările care le frământă pe viitoarele mămici este legată de vopsirea părului.

Este interzis să îți vopsești părul pe timpul sarcinii?

Părerile sunt împărțite. Viitoarea mămică trebuie să se documenteze foarte bine, iar în cazul în care nu dorește să apeleze la vopseaua clasică, ar putea să ia în calcul și alte alternative la vopsea.

Indiferent de decizia pe care o va lua, orice femeie insărcinată nu trebuie să uite că sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viață. Ea trebuie să fie și să se simtă o femeie frumoasă, pentru că starea ei de bine se transmite și bebelușului.

Ce spun studiile despre vopsirea părului pe timpul sarcinii?

Din pacate, nu există o concluzie clară și comună a studiiilor efectuate, de exemplu:

v - RevistaMargot.ro

Nu dispera, poți găsi alternative ale unui look natural și chic,, chiar și fprp vopsea, sursa foto: Pinterest

Unele analize sugerează viitoarelor mămici să evite vopsirea părului în primele săptămâni de sarcină.

Alte studii susțin că nu există o legătură directă între vopsirea părului și eventualele anomalii dezvoltate la făt, în timp ce o serie de experimente demonstrează că sunt situații în care vopsirea părului dăunează copilului.

Organizația specialiștilor în informații teratologice din Statele Unite și Canada au făcut o serie de experimente (Aceste experimente au fost făcute pe animale. Revista Margot menționează că nu susține experimentele pe animale) și au folosit doze mai mari, cu o concentrație de o sută de ori mai mare de substanțe posibil nocive. Rezultatele au demonstrat că nu au fost modificări semnificative în dezvoltarea fetală. În concluzie, autorii acestui studiu susțin că este destul de sigur să îți vopsești părul în sarcină. Dacă părul este vopsit în șuvițe, ori nuanțat, riscul (foarte mic, de altfel) se diminuează, deoarece cantitatea de susbstanțe nocive are un contact mai mic cu pielea.

Un alt studiu realizat de Institutul American de Sănătate demonstrează contrariul: există o legătură relativă între vopsirea părului și sarcină. Au fost analizate efectele pe care le are vopsirea părului asupra unor femei care nu erau însărcinate și apoi s-au analizat care sunt rezultatele în cazul unor femei care erau însărcinate. Rezultatul este înficoșător: vopsitul părului în timpul sarcinii aduce risc crescut de neuroblastom la copil. Cercetătorii nu au descoprit încă de ce vopseaua ar putea avea legătură cu acest tip de cancer, dar experimentele continuă. Mai mult, s-a stabilit că nuanțarea părului este strâns legată de riscul dezvoltării unui cancer decât vopsirea permanentă, pentru că acest tip de vopsea este aplicat mai des.

Pe de altă parte, Asociația americană pentru sarcină a încercat să elimine aceste îngrijorări. În opinia acestei organizatii, vopseaua de păr nu ar trebui să reprezinte un pericol în timpul sarcinii, deoarece o cantitate mică de colorant vine în contact cu pielea mamei, și este absorbită, apoi, în fluxul sangvin.

Astfel de studii au fost făcute și în România. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a lansat Campania națională de informare și conștientizare a consumatorilor intitulată „S.O.S – produsele cosmetice și de îngrijire personală”.

În perioada 10 februarie – 15 februarie 2016 au fost achiziționate de pe piață aproximativ 50 de tipuri de vopsea de păr. Concluzia? Mai mult de jumătate dintre vopselele pentru colorarea părului analizate de către experții APC România trebuie retrase de îndată de pe piață de către Ministerul Sănătății. Produsele conțin o substanță interzisă a se folosi în produsele cosmetice, substanță care se regăsește sub una din următoarele forme: para fenilendiamină sau p-fenilendiamină sau 1-4 fenilendiamină – se arată în raportul experților APC.

Este interzis să-ți vopsești părul în timpul sarcinii? - RevistaMargot.ro

Rădăcinile negre sunt în vogă, nu numai copacii le poartă!, sursa foto: Pinterest

Ce spun medicii despre vopsirea părului pe timpul sarcinii

Si medicii au păreri diferite în legătură cu vopsitul în timpul sarcinii. Unii doctori recomandă viitoarelor mămici să evite vopseaua cu amoniac, această substanță fiind dăunătoare pentru dezvoltarea fătului. De cele mai multe ori, inhalarea vaporilor de amoniac şi a altor substanţe chimice pe care vopselele de păr le conţin pot duce la ameţeli şi alte probleme de sănătate.

De altfel, industria cosmetică a evoluat foarte mult în ultimii ani și pe piață a apărut vopseluri revoluționare, care nu sunt agresive cu firul de păr și care, în conținutul lor, nu au amoniac.

Alternative la vopseaua clasică

Pentru a fi sigure că nu se expun niciunui risc, unele femei însărcinate folosesc metode naturale de vopsire a părului. Vă prezentăm mai jos trei metode naturale de vopsire a părului, ce pot fi folosite în siguranță de viitoarele mămici.

Este interzis să-ți vopsești părul în timpul sarcinii? - RevistaMargot.ro

sursa foto: Pinterest

1. Vopsirea cu cafea.

Este o metodă simplă de vopsire a părului.

Cum se procedează?

Faceți o cafea tare și lăsați-o să se răcească.

Amestecați două cești de balsam leave-in, cu două linguri de cafea măcinată și cafeaua rece preparată anterior.

Aplicați conținutul pe păr și lăsați să acționeze timp de o oră.

După spălare, veți obține o culoare ciocolatie foarte frumoasă.

Truc: Pentru menținerea culorii, la fiecare spălare trebuie să vă clătiți cu cafea. Păstrați-o în păr aproximativ o jumătate de oră și apoi clătiți din abundență cu apă.

Este interzis să-ți vopsești părul în timpul sarcinii? - RevistaMarrgot.ro

sursa foto: Pinterest

2. Vopsirea cu henna

Este considerată una dintre cele mai sănătoase metode de colorare a părului.

Astfel, nuanța părului se modifică printr-o metodă delicată și naturală, fără a fi afectată structura firului de păr.

Henna este benefică pentru sănătatea părului, contribuind la textura părului, la procesul de creştere şi la starea lui generală. Spre deosebire de vopseaua clasică, henna trebuie păstrată mai mult timp pe păr (între 3 și 12 ore).

Atenție: henna pătează foarte tare, are un miros de iarbă proaspătă iar acest lucru poate crea senzația de greață.

Este interzis să-ți vopsești părul în timpul sarcinii? - RevistaMargot.ro

Pudră de sfeclă, sursa foto: Pinterest

3. Vopsirea cu morcov și sfeclă roșie

În cazul în care doriți o culoare subtilă de roșcat a părului, puteți încerca sucul de morcov sau de sfeclă roșie.

Pentru un roșu mai intens, adaugați cât mai multă sfeclă roșie. Morcovul va conferi o nuanță mai caldă de roșu.

Cum se procedează:

Aplicați o cană de suc pe păr și lasăți să acționeze timp de o oră (Atenție, sucul pătează!)

Clătiți părul și pulverizați, apoi, oțet de mere pentru un efect de durată.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.