Sfaturi pentru mame

Italia le interzice copiilor nevaccinați să mai vină la școală

Italia le interzice copiilor nevaccinați să mai vină la școală - RevistaMargot.ro

– O profesoară de matematică din Buzău a lansat o aplicație prin care elevii pot evalua, la sfârșitul orelor, în mod anonim, modul în care cadrele didactice și-au ținut cursurile. Potrivit chestionarului, elevii sunt întrebați cât au înțeles din limbajul folosit de profesor, cât au reușit să fie atenți la oră, cât consideră că au înțeles din conținutul lecției, dar și ”cât anume consideră că profesorul ți s-a adresat și ție pe timpul lecției”.(Hotnews)

– Grupa mare de la grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu (clasa a XI-a şi a XII-a) devin obligatorii începând cu 2020, potrivit unor modificări la Legea Educaţiei votate de senatori. Proiectul de lege merge la promulgare la preşedintele Iohannis. (Adevărul)

– Copiilor din Italia li s-a cerut să nu se prezinte la şcoală decât dacă pot dovedi că au fost vaccinaţi în mod corespunzător, relatează BBC, citat de Agerpres. Solicitarea are loc după luni de dezbateri la nivel naţional în legătură cu legea privind vaccinarea obligatorie. Părinţii riscă să fie amendaţi cu până la 500 de euro dacă îşi trimit la şcoală copiii nevaccinaţi. Copiilor sub şase ani li se poate refuza înscrierea la şcoală.

Noua lege a apărut pe fondul unei creşteri a numărului de cazuri de rujeolă, însă oficialii italieni afirmă că ratele de vaccinare s-au îmbunătăţit de la introducerea noilor prevederi. În baza aşa-numitei legi Lorenzin – denumită după fostul ministru al sănătăţii care a introdus noua legislaţie – copiii trebuie să primească o serie de imunizări obligatorii înainte de a merge la şcoală. Este vorba despre vaccinările pentru varicelă, poliomielită, rujeolă, oreion şi rubeolă.(EduPedu)

– Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la întâlnirea cu primarii municipiilor, că are în vedere modificarea examenului de Bacalaureat în ceea ce priveşte liceele tehnologice. Ministrul mai spune că nu toate şcolile trebuie să înceapă la 8 dimineaţa. (Mediafax)

– Primarul general, Gabriela Firea, a declarat la o întâlnire cu primarii, că vrea să implementeze un proiect prin care elevii să fie aduşi la şcoală cu microbuzele. Deocamdată, proiectul este pilot şi va funcţiona în primă fază la Şcoala 195. (Mediafax)

– Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la reuniunea primarilor din România, că cel mai important proiect pentru educaţie este digitalizarea sistemului de învăţământ şi dotarea elevilor cu tablete, deoarece ei„au IT-ul în ADN”. (Mediafax)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

 

Image via Pixabay/Ponce_photography

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.