Sfaturi pentru mame

La Cluj a fost pus în circulație tramvaiul lui Moș Crăciun

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Programul „România Educată” este un proiect care ar trebui să constituie baza viitoarei Legi a Educaţiei, spun reprezentanţii părinţilor. De cealaltă parte, unii profesori susţin că pentru a realiza propunerile programelor trebuie de lucrat mult cu profesorii şi studenţii de la pedagogie.(Mediafax)

– Un mare pericol la copiii de toate vârstele, mai ales atunci când sunt răciţi ori afectaţi de viroze respiratorii este deshidratarea. O cantitate suficientă de lichide este obligatorie. Aceasta ajută şi la fluidificarea mucozităţilor şi eliminarea lor. Apă pentru hidratarea şi pregătirea hranei pentru bebeluşi şi copii, supe, sucuri de fructe şi legume proaspăt stroarse, ceaiuri, toate fac parte din tratament. (CSID)

– Tramvaiul lui Moş Crăciun a fost pus în circulaţie, miercuri, de Primăria Cluj-Napoca, iar copiii care se plimbă cu el primesc dulciuri în schimbul unei poezii spuse Moşului. Tramvaiul va funcţiona până în 30 decembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

– Numărul copiilor care declară că le place la școală mereu, scade de la un an la altul, potrivit raportului Bunăstarea copilului din mediul rural, publicat în din 2 în doi ani din 2014 până în 2018 de Fundația World Vision România. Astfel, procentul copiilor de la sate cărora le place la școală întotdeauna a scăzut cu peste 3% comparativ cu 2016. A crescut în schimb procentul celor care declară că le place doar uneori la școală în 2018. (EduPedu)

– Cu cât sunt mai educați, cu atât e mai mare predispoziția oamenilor spre relocare pentru a câștiga mai bine de pe urma calificării lor. Asta susține un studiu UNESCO publicat recent. Preferințele și aspirațiile oamenilor, ca rezultat al educației, îi fac pe oameni să părăsească zonele rurale sau slab dezvoltate și să migreze în căutarea câștigurilor potențiale mai mari. (EduPedu)

– Situaţie foarte gravă la o şcoală din Galaţi, unde elevii au reuşit să cumuleze, de la începutul anului, peste şase mii de absenţe. Şi pentru că legea pedepseşte părinţii, inspectorii şcolari şi poliţiştii locali au început să facă razii în familiile unde sunt elevi care n-au mai trecut pragul şcolii din toamnă.

Disperaţi că nu mai reuşesc să aducă elevii în clase, profesorii de la Şcoala 15 din Galaţi au apelat la ajutoare. Primăria a împuternicit poliţiştii locali să meargă din poartă în poartă după părinţii elevilor care au sute de absenţe.

(A1)

– Elevi cu geci şi mănuşi la ore, la un colegiu din Focșani. Școala este încălzită, dar geamurile nu se închid. (Hotnews)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.