Parenting

Lucruri pe care (probabil) nu le știți despre filmul Vacanța (The Holiday)

Cine nu a văzut măcar o dată filmul “Vacanța” (The Holiday)? Este deja un clasic la filmelor de Crăciun. Iar Cameron Diaz, Kate Winslet si Jude Law ne fac să visăm de fiecare dată la iubirea perfectă, într-un cadru de vis, în care toate problemele se rezolvă, în mod miraculos, de la sine.

Scenariul sună a unul de film SF, dar, avem nevoie și de astfel de pelicule, care să ne readucă zâmbetul pe buze. Am pregătit o listă cu lucruri, mai puțin cunoscute despre “Vacanța”, cu care (probabil) nu sunteți la curent.

  1. Dustin Hofmann apare într-o scenă scurtă din film. Aparent, faimosul actor mergea în acea seară chiar la magazinul de închiriat DVD-uri în care filmau Kate Winslet și Jack Black. A văzut de afară luminile și camerele de filmat și a decis să intre. Cum o cunoștea pe regizoarea Nancy Meyers, au creat împreună, pe loc, momentul din film.

Sursă foto: imdb.com

  1. Filmul a fost scris special pentru echipa de actori Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law și Jack Black.

 

  1. Rose Cottage, fermecătoarea căsuță a lui Iris, nu există în realitate. Ea a fost construită în două săptămâni, special pentru film.

 

Sursă foto: imdb.com

  1. Rămânem la capitolul case și vă anunțăm că nici cea a Amandei nu este reală. Interiorul a fost creat integral într-un studio și a costat circa 1 milion USD. Trebuie să recunoaștem că arată spectaculos.

Biroul Amandei, sursă foto: hookedonhouses.net

  1. Scenele din Anglia au filmate în două sătuce, tipic englezești, numite Godalming și Shere, din Surrey. Pub-ul White Horse, cel în care Amanda și Graham iau cina, este real și arată exact ca în film. În Shere au fost filmate și scene din Jurnalul lui Bridget Jones și Patru Nunți și o Înmormântare.

 

  1. Pe una din fiicele lui Jude Law o cheamă Iris, ca pe unul din personajele din film. Să fie oare o coincidență?

 

  1. Site-ul pe care Amanda și Iris îl folosesc pentru schimbul de case există și el. Îl puteți accesa și voi. Din păcate, nu credem că, în viața reală, gazda voastră va avea un frate ca Jude Law. Dar merită încercat.

 

  1. Cary Grant s-a născut de fapt în Bristol, nu Surrey. Actorul este menționat într-una din scenele cu Arthur și Amanda.

 

  1. Arthur este jucat de actorul Eli Wallach, care la momentul filmărilor avea venerabila vârstă de 91 de ani.

Scenă din film, cu Eli Wallach, Kate Winslet și Jack Black

10. Cameron Diaz a afirmat că acesta a fost unul din filmele care au solicitat-o cel mai mult din punct  de vedere fizic, din cauza scenelor în care a trebuit să alerge cu tocuri, prin zăpadă.

 

 

 

 

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.