Sfaturi pentru mame

Folosirea excesivă a gadgeturilor scade capacitatea de memorare

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Deputatul USR Tudor Pop a publicat pe Facebook un raport întocmit în primăvara acestui an de inspectorii direcţiilor sanitare de stat din teritoriu, în care erau semnalate încă de atunci nereguli la Maternitatea Giuleşti, nereguli de care, spune Pop, ştia inclusiv ministrul Sorina Pintea.(Mediafax)

– Cantina Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti are probleme sanitare, anunţă Direcţia pentru Siguranţa Alimentelor, precizând că unitatea de învăţământ a fost amendată, iar 101 kilograme de carne de pui au fost confiscate. Universitatea spune că nu a pus în pericol viaţa studenţilor.(Mediafax)

– Statul investește pentru activitățile destinate tinerilor echivalentul a un covrig pe fiecare tânăr pe an, respectiv 1,49 lei. Investiția totală în componenta de tineret a Ministerului Tineretului și Sportului (incluzând atât activitățile pentru tineret cât și cheltuielile cu salarii, centre de tineret și de agrement și realizarea unor cercetări) ajunge abia la 20 de lei/tânăr/an, scrie Consiliul Tineretului din România într-o analiză trimisă Edupedu.ro.

– Un spectacol de Crăciun susţinut luni de elevii unei şcoli primare din oraşul Gela din sudul Italiei a fost suspendat, după ce părinţii s-au luat la bătaie în faţa copiilor, relatează marţi DPA. Două femei, susţinute de rudele lor, au început să se bruscheze după ce fiecare a dorit să ocupe cel mai bun loc pentru a filma recitalul cu telefonul mobil, a relatat marţi agenţia de presă ANSA şi alte media italiene.(DC News)

– Potrivit unor cercetări de 300 de milioane de dolari realizate de National Institute of Health privind efectele dispozitivelor tehnologice asupra copiilor, 7 ore de utilizare pe zi a telefonului mobil, tabletei sau PC-ului pot afecta destul de mult creierul. (Pro Tv Md)

Potrivit Daily Mail, cortexul celor mici se subţiază, ceea ce duce mai departe la scăderea capacităţilor de a memora, dar şi a IQ-ului. (Pro Tv Md)

– „În primele trei luni de sarcină există un procent foarte mare de femei care pierd un copil. Acestea au un anumit tip de cauze, la care soluțiile nu sunt multe. Pentru sarcinile din primul trimestru s-a dovedit științific că principala cauză este anomalia embrionului”, a declarat Laura Dracea, medic ginecolog.(Antena 3)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.