Sfaturi pentru mame

Modificări semnificative, în cadrul proiectului privind structura anului școlar (presă)

Modificări semnificative, în cadrul proiectului privind structura anului școlar (presă) - RevistaMargot.ro

– Primul semestru se va încheia înainte de vacanța de Crăciun, iar semestrul al doilea va începe imediat cu revenirea elevilor la cursuri, potrivit unui proiect de ordin al ministrul Educației. Potrivit documentului, actuala vacanță intersemestrială de o săptămână nu va mai exista.

Proiectul de ordin pentru structura anului şcolar 2019-2020 va fi discutat joi, 14 februarie 2019, în Comisia de Dialog Social, la sediul Ministerului Educației Naționale. (Hotnews)

– Ministerul Educaţiei vrea să scoată orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi clasa I, potrivit unui ordin de ministru intrat în posesia HotNews. Propunerea vine la sugestia Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, care motivează că modificarea vine în contextul în care “există semnale din partea cadrelor didactice, părinţilor şi a directorilor cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor în primii ani de şcoală la disciplina Educaţie fizică”. (Hotnews)

– Elevii de claselor a XI-a şi a a XII-a vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18 – 21 martie, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Educaţiei, obţinut de HotNews.ro. Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de BAC 2019 pentru elevii clasei a XI-a zi şi clasa a XII-a sunt limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), matematică și istorie. (presă)

– Înscrierile în clasa pregătitoare 2019 încep pe 4 martie, potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro. Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare 2019 prevede că pe 25 februarie școlile vor face publice la sediile lor circumscripțiile școlare (adică străzile care le sunt arondate), în perioada 26 februarie – 9 martie 2019 școlile organizează Zilele porților deschise, în care pot fi vizitate de părinți, iar până pe 22 martie se vor desfășura evaluările psihosomatice, potrivit documentului citat.

– Autorităţilor le este interzis să mai interneze în orfelinate copiii abandonaţi care au sub 7 ani. Asta după ce în ianuarie a intrat în vigoare noua lege a adopţiilor care majorează de la 3 la 7 ani vârsta până la care se interzice plasamentul copiilor într-un centru. (Adevărul)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

 

 

Image via Pixabay/Wokandapix

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.