Sfaturi pentru mame

MEN dorește ca statul să suporte toate costurile de la afterschool

MEN dorește ca statul să suporte toate costurile de la afterschool - RevistaMargot.ro

– Poliţiştii din Dâmboviţa au deschis o anchetă, după ce un bebeluş născut prematur în urmă cu o săptămână, a murit, miercuri seara, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. O cercetare internă se face şi la unitatea medicală. (Mediafax)

– Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) anunţă că o cremă care este pe piaţă şi este notificată ca produs cosmetic conţine, în realitate, substanţe active medicamentoase, subliniind că urmează să fie retrasă de la comercializare şi distrusă. Potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, produsul „Aur Derm Crema cu mimoză, smirnă şi propolis” conţine substanţe active medicamentoase. (Mediafax)

– Copilul în vârstă de un an și jumătate a cărui familie a acuzat medicii de la Spitalul Judeţean din Vâlcea de malpraxis este în moarte cerebrală la Spitalul Marie Curie din București, anunță Digi 24. Copilul a fost transferat în stare gravă în capitală după ce, spun părinții săi, medicii vâlceni i-au pus diagnosticul de laringită și i-au făcut analizele abia la o zi după internare, când starea sa se agravase.

– Un copil de 16 ani din localitatea Poiana, județul Botoșani, a încercat să se sinucidă de dorul mamei sale, plecate de mult timp la muncă în străinătate. Medicii spun că băiatul are şanse să îşi revină şi de a rămâne fără sechele, în primul rând datorită rapidităţii bunicii sale, dar şi a primului ajutor primit de la cadrele medicale. (Libertatea)

– Mulţi dintre tineri sau copii se confruntă cu gânduri de suicid, chiar dacă acestea sunt confundate cu tulburările de comportament specifice adulţilor. Teama morţii este unul dintre subiectele mai puţin, poate spre deloc, abordate la şcoală şi în familie, iar răspunsurile pe care tinerii şi cei mici le caută pe Internet sunt mai mult toxice decât folositoare. (CSID)

– Tot mai multi parinti apeleaza la afterschool, deoarece trebuie sa petreaca mult timp la serviciu si in trafic. Cum nu are cine sa aiba grija de cei mici, solutia cea mai buna dupa programul de scoala este pentru orice parinte after school-ul. Ministerul Educatiei lucreaza acum la o lege prin care statul sa suporte toate costurile de la afterschool.
(portalininvatamant)

– Elevii din 13 şcoli incluse în programul ,,O masă caldă” nu au beneficiat de pachetul alimentar „din cauza indiferenţei şi incompetenţei autorităţilor publice locale“, reclamă Cristina Iurişniţi (deputat USR). În teorie, programul ar fi trebuit să se aplice în 50 de unităţi şcolare. De cealaltă parte, ministrul Educaţiei a declarat recent că programul nu doar că se aplică acum în cele 50 de şcoli, dar urmează să se extindă la alte 50. (Adevărul)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.