Educație

Poveşti cu tâlc pentru copilul tău

Poveşti cu tâlc pentru copilul tău - RevistaMargot.ro

Cel mai benefic lucru pe care îl pot face părinții pentru copilul lor este să îi insufle pasiunea pentru lectură.

Cititul joacă un rol crucial în dezvoltarea vocabularului și a capacității de comunicare a celui mic.

În prezent există o gamă variată de cărți pentru inițierea celui mic în tainele cititului. De la cărțile audio, care îi captează atenția și îi sporesc concentrarea, la cărțile ilustrate, care îi pun mintea la contribuție și îi lărgesc orizontul imaginar. Toate sunt utile și indicate.

Recomandat ar fi ca fiecare cărticică pe care o alegi pentru prichindelul tău să conțină și o învățătură. Și tocmai despre acest tip de cărți ne-am propus să îți vorbim.

Seria de „10 povești terapeutice” a autoarei Adriana Mitu este o colecție a poveștilor cu tâlc. Colecția, apărută la editura „Diana”, este foarte interesant structurată.

Poveștile abordează teme specifice, bazate pe principalele temeri ale copilului și sunt prezentate sub forma unor povestiri drăguțe și captivante, la finele cărora găsești și o morală.

De altfel, pachetul mai conține și puzzle-uri cu imagini reprezentative din colecția de povești și jocuri pentru dezvoltarea emoțională a copilului.

Mai mult decât atât, pentru fiecare povestire în parte există o serie de întrebări care îl ajută pe copil să înțeleagă mai bine textul.

Poveștile terapeutice îți oferă soluții și idei pe care le poți folosi pentru a-l sprijini pe cel mic când se află într-o situație de criză.

De asemenea, te ajută să îi înțelegi comportamentul, te învață cum să lucrezi cu el și cum să gestionezi emoțiile negative precum furia, agresivitatea sau teama, principalii dușmani ai copilului.

Temele abordate sunt variate. Printre cele mai importante se numără creșterea încrederii în sine și transformarea defectelor în calități, temă pe care o regăsim în povestea „Oiței Gogoșica”.

Poveşti cu tâlc pentru copilul tău - RevistaMargot.ro

sursa foto: Pinterest

De asemenea, teama de întuneric și de creaturi imaginare se regăsesc în unele poveşti.

Știm cu toții că imaginația copilului este fără limite. Iar, când vine ora de culcare și trebuie să stingem veioza, începe concertul. Nimic nu este mai haios ca lupta de lămurire că niciun monstru marin sau cosmic nu va ieși de sub pat sau din dulap.

Poveștile sunt de-a dreptul captivante. Cel mic va fi vrăjit de cele relatate. Se va transpune în pielea personajelor și va învăța cum să găsească soluții și cum să facă față provocărilor.

Nu încerca să îi dai explicații elaborate și inutile! Cel mai bine este să îi vorbești copilului pe limba lui. Prin intermediul acestor povești cu tâlc și a jocurilor propuse vei reuși să te conectezi cu micuțul tău și mesajul sau explicația va ajunge mai repede la urechile lui.

Nu uita că cea mai bună relație este bazată pe încredere. Poveștile cu tâlc îți vor fi de mare ajutor! Vă vor învăța cum să deveniți prieteni, confidenți și cum să construiți o relație frumoasă! Mult succes!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.