Sfaturi pentru mame

Proiect de lege: părinţii şi elevii ar putea cere examen medical complet pentru dascăli

Proiect de lege: părinţii şi elevii ar putea cere examen medical complet pentru dascăli - RevistaMargot.ro

– 12 dascăli şi un director din învăţământul preuniversitar vor fi premiaţi în cadrul Galei MERITO pentru rezultatele lor excepţionale în ceea ce priveşte lucrul cu elevii. Gala va avea lor pe 13 martie 2019, după procesul de selecţie care a durat aproape un an. (Adevărul)

– Proiect de lege: părinţii şi elevii ar putea cere examen medical complet pentru dascăli. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţei naţionale a fost depusă luni, 4 martie în Camera Deputaţilor. Iniţiatorii săi solicită, printre altele, examen medical complet pentru învăţători şi profesori, la cerinţa elevilor sau părinţilor dar şi cercetarea disciplinară a directorilor de şcoală de către o comisie numită de către inspectoratul şcolar. (Adevărul)

– Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au analizat cele mai importante modificări pregătite și promovate de coaliția aflată la guvernare, PSD-ALDE, în materie de educație și cercetare. Potrivit unui comunicat, aceștia susțin că prin modificările aduse Legii Educației, partidele aflate la putere ar „distruge în mod organizat sistemul de educație”.

„Liga Studenților (LS IAȘI) atrage atenția opiniei publice asupra existenței unor proiecte de lege pentru modificarea legislației privitoare la educație, prin care coaliția PSD-ALDE urmărește înființarea prin lege a instituțiilor de învățământ pentru minorități (cu dedicație pentru UDMR – problema liceului maghiar din Târgu Mureș), desființarea UEFISCDI pentru preluarea programelor de cercetare de către Ministerul Cercetării și Inovării și dinamitarea fondurilor pentru cercetare, precum și revenirea la editarea manualelor școlare prin intermediul unei edituri unice, de stat sau crearea unei legislații prin care să fie imposibilă retragerea titlurilor de doctor. Constatând haosul juridic creat de coaliția de guvernământ, Liga Studenților (LS IAȘI) consideră că aceasta este total incapabilă să redacteze un nou proiect al Legii Educației Naționale și trebuie oprită din a mai realiza pseudo-reforme în materie de educație,” arată studenții în mesajul lor. (EduPedu)

– Noile reguli de evaluare a studiilor doctorale, stabilite de Ecaterina Andronescu și publicate ieri în Monitorul Oficial, pun „în pericol întreg procesul de evaluare”, „periclitează suplimentar credibilitatea” universităților și aduc riscul ca prestigiul doctoratelor din România să se năruiască „definitiv” la nivel internațional. Avertismentele au fost lansate de Alianța Organizațiilor Studențești din România. (EduPedu)

– Peste 9.000 de elevi din ciclul gimnazial din județul Bacău au fost preveniți cu privire la fenomenul traficului de persoane, sub egida proiectului „Stay Free 2.0 – Păstrează-ți libertatea!” implementat de către Asociația „Valoare Plus” Bacău. (Deșteptarea)

– Copii între 8-12 ani petrec aproximativ patru ore și 36 de minute în fața ecranelor, conform unui raport din 2015 efectuat de Common Sense Media.

Adolescenții își dedică cam șase ore pe zi dispozitivelor tehnologice; în acest timp fiind incluse audițiile muzicale sau cititul pe E-book Reader. (Revista Margot)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

 

Image via Pixabay/Mimzy

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.