Sănătate

Reciclarea: o necesitate

Reciclarea: o necesitate - RevistaMargot.ro

Suntem din ce în ce mai preocupați de găsirea unor surse sănătoase și ecologice de hrană, însă acestea vor fi din ce în ce mai rare dacă nu ne vom schimba modul în care trăim și nu vom reduce drastic poluarea.

Prin poluare nu ne referim doar la gazele de eșapament produse de mașinile noastre sau la noxele fabricilor ce produc mâncare sau obiecte de larg consum, ci ne gândim și la cantitatea de deșeuri pe care ficare din noi o produce zilnic și la ceea (nu) facem cu ele.

România se află pe ultimele locuri în clasamentele Uniunii Europene privind reciclarea deșeurilor menajere, cu un procent de doar 5% (conform datelor EUROSTAT din 2015) vs. țări precum Slovenia sau Germania, unde reciclarea gunoaielor menajere depăsește chiar și 50%.

Așadar, cât de necesară este de fapt reciclarea?

Până în 2020 ar trebui să reciclăm 50% din deşeurile municipale (care să includă cel puțin hârtia, metalul, plasticul și sticla), conform obiectivelor stabilite de Directiva Cadru privind Deșeurile.

Așadar, sperăm că, în curând, reciclarea va deveni o activitate obișnuită pentru fiecare familie. Ar fi de dorit ca procentul să crească organic, iar nevoia de a recicla să fie înțeleasă și pusă în practică din proprie inițiativă și, mai puțin prin impunerea de către autorități.

Deșeurile din plastic sunt extrem de problematice și la ele ne vom referi în special, în acest articol. Mare parte din aceste deșeuri sunt deversate în mări și oceane și, automat, sunt regăsite apoi în peștii sau fructele de mare pe care le mâncăm. O simplă sticlă de plastic, care nu este biodegradabilă, cu timpul se va dezintegra, generând circa 10.000 de bucățele minuscule de plastic toxic, care apoi sunt ingerate de viețuitoarele marine.

Reciclarea: o necesitate - RevistaMargot.ro

sursa foto: Scuba Diving

Ce putem face pentru a reduce cantitatea de deșeuri din plastic pe care o producem?

1. Banalele și inofensivele paie cu care ne bem limonada sau cocktail-ul sunt făcute din plastic.

Putem foarte bine să bem direct din pahar sau să folosim paie refolosibile din aluminiu.

1 2
Distribuie:
1 comment
  1. Revista Margot 14 mai, 2018 at 16:24 Răspunde

    CONCURS REVISTA MARGOT
    Întrebarea Nr. 1: În câte bucățele minuscule se dezintegrează o sticlă de plastic?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.