Alimentație

Rețete de mic-dejun de vacanță, pentru cei mici

Uite 4 idei de mic-dejunuri simpatice, ușor de făcut cât ai zi zice „Hai la masă!”

Poate te numeri printre părinții cărora le este greu să-și convingă micuțul să mănânce mic-dejunul. Sau poate ai ceva mai mult timp liber în diminețile de vacanță și vrei să dai frâu liber imaginației.

Uite 4 idei de mic-dejunuri simpatice, ușor de făcut cât ai zice „Hai la masă!”

 

Rețete de mic-dejun de vacanță, pentru cei mici - revistamargot.ro

Omul de zăpadă

Indiferent că le cumperi sau le faci, ai nevoie de o clătită normală și una mai mică. Pe cea mică o poți face „decupând” marginile uneia normale. Pe post de fular, o felie de bacon. Ochii, gura și naturii îi poți face din bucăți de măsline. Poți înlocui clătitele cu rondele de brânză.

Rețete de mic-dejun de vacanță, pentru cei mici - revistamargot.ro

Floare
Ideea asta se potrivește unui mic-dejun dulce, plin de vitamine. Alege o clătită, care va fi centrul florii, căreia îi vei adăuga feliuțe de căpșune. Prichindelul nu e fanul lor? Nu-i nimic! Poți aranja jumătăți de felii de banană, de kiwi, felii de mandarine, de piersici sau chiar jumătăți de boabe de struguri. Dacă vrei, floarea poate avea și ochi, tot formați din fructe sau doar desenați din cremă de ciocolată tartinabilă. Ce copil poate refuza așa minunăție?

Rețete de mic-dejun de vacanță, pentru cei mici - revistamargot.ro

Pui

Poate cea mai haioasă idee este aceea de a desena un pui. Ornează o porție de orez cu lapte cu fructe galbene tăiate cubulețe. Pentru creastă, 2-3 jumătăți de felii de căpșună sunt suficiente, iar ciocul – un triunghi de portocală.

Rețete de mic-dejun de vacanță, pentru cei mici - revistamargot.ro

 

Moș Crăciun

O altă idee cu tematică de Crăciun este și figura moșului. Dulce sau sărată?
Pentru varianta dulce, ai nevoie de o clătită pe post de față, cu ochișori din ciocolată. Pletele și barba vor fi din frișcă sau mascarpone. Iar pentru căciula roșie, ai nevoie de vreo două căpșune delicioase, tăiate feliuțe.
Pentru un moș „sărat”, înlocuiește bulinele de ciocolată cu două măsline. În loc de frișcă, desenează părul și barba cu brânzică proaspătă de vaci. Căciula moșului va arăta la fel de bine și din feliuțe de roșii.
Ho ho ho, va avea oare cel mic curaj să-l mănânce pe Moșul?

Poftă bună și dimineți cu veselie!

Distribuie:
2 comments
  1. Revista Margot 3 ianuarie, 2018 at 14:52 Răspunde

    Noi am încercat floarea-clătită care a avut un real succes. Ți-o recomandăm și sperăm să-i placă micuțului tău:)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.