Educație

„Școala de altădată”, o expoziție inedită dedicată părinților și copiilor de acum

Școala de Altădată

În prag de început de an școlar, copiii de ieri și de azi sunt invitați la Mega Mall să viziteze expoziția Școala de Altădată, în perioada 4 – 27 septembrie. Un prilej pentru părinți să-și amintească de cei mai frumoși ani, iar pentru cei mici să ia contact cu ce însemna școala fără tablete și internet, expoziția semnată de Asociația Muzeul Jucăriilor reușește să creioneze o istorie vizuală a școlii românești din ultima sută de ani.

„Școala de altădată” aduce laolaltă un număr impresionant de peste 500 de obiecte din perioada interbelică și comunistă, care ilustrează evoluția școlii prin prisma accesoriilor școlare. De exemplu, tăblița de ardezie, creta si stiloul ne spun povestea scrisului la școală, înainte de apariția tabletelor și a tehnologiei.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere manuale școlare, globuri pământești, uniforme școlare, bănci, ascuțitori, caiete școlare, creioane, gume de șters, stilouri, tocuri, pixuri, călimări, cerneală, acuarele, penare, numărători, cretă, matricole, ghiozdane, fotografii de epocă originale cu școala de altădată, diplome, insigne, pionieri și străjeri, carnete pentru note, planșe școlare, reviste, cărți cu tematică școlară și multe altele.

Școala de Altădată

Printre cele mai interesante obiecte expuse se numără o primă ediție din 1960 a popularei cărți pentru copii „Martinel Învață Alfabetul”. Mare parte dintre exemplificările literelor sunt specifice perioadei publicării cărții: avionul care imită un MIG 15, steagul roșu, ziarul “Veac Nou” ș.a.m.d.

Școala de Altădată

Alte elemente speciale ale colecției pe care vizitatorii sunt invitați să le descopere sunt creioanele fabricate în România în anii 1930, sau caiete de amintiri (precursorul îndrăgitului oracol) din 1880.

Expoziția poate fi vizitată începând cu 4 septembrie la etajul 1 al centrului comercial (zona Peek & Cloppenburg) și face parte dintr-o serie de evenimente inițiată de Mega Mall pentru a aduce mai aproape de publicul larg, povești și obiecte de muzeu, într-un mod accesibil și distractiv. Din seria expozițiilor educative găzduite de Mega Mall anul acesta mai fac parte „Muzeul Jucăriilor” și „Can Art&Design Festival”.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.