Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-alcoolul, o problemă pentru mame

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Elevii români stau 12 ani în școală, dar învață doar 8 – Raport Banca Mondială. Copiii care se nasc azi în România au aceeași șansă de (sub)dezvoltare ca cei din Afganistan, Ecuador și Thailanda. (Hotnews)

– Un elev român pe care ministerul nu l-a putut trimite la Olimpiada Internațională de Astronomie a câștigat medalia de aur! A ajuns la competiție cu bani din donații! David Turturean, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Stefan cel Mare” din Suceava, a câștigat metalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie, organizată în Sri Lanka. (Hotnews)

– Alcoolul: o problemă pentru mame. Un raport al Societăţii Americane de Oncologie Clinică sugerează că o băutură alcoolică pe zi – vin sau alt tip – poate creşte riscul unei femei de a dezvolta cancer de sân cu până la 4%, scrie CSID.

– Universitatea din Bucureşti a primit amendă de 10.000 de lei pentru condiţiile igienico-sanitare neadecvate din căminele Grozăveşti. Cel puţin aşa a declarat pentru „Adevărul“ directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Cristina Pelin. Din acelaşi motiv, 25 de unităţi din învăţământul preuniversitar din Capitală au fost amendate cu un total de 13.000 de lei. (Adevărul)

– În România trăiesc peste 72.000 de copii cu dizabilități, spune Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. Când este momentul să intre în școală, majoritatea se lovesc de respingere, discriminare, abuzuri și în cele din urmă ies din sistemul național de educație sub diferite forme aparent legale (repetenție, exmatriculare, abandon), care maschează de fapt refuzul sistemului de educație de a-i școlariza, precizează Centrul, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

– „Până la vârsta de trei ani copiii nu ar trebui puși în situația să folosească telefoanele. După această vârstă, ei pot fi lăsați să se adapteze, treptat, la utilizarea telefonului. Ar fi optim să utilizeze mai întâi telefoanele convenționale și abia mai târziu telefoanele mobile”, a avertizat neuropsihologul german expert în probleme de memorie, Hans Markowitsch. (Edupedu)

– 70.000 de elevi așteptați la școală în 2017 și 2018 nu s-au mai înscris în clasa pregătitoare. (Edupedu)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.