Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame – bebelușii râd diferit față de adulți

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Adulții sunt încântați de fiecare dată când aud râsul neobișnuit al unui copil. Cu toate acestea, râsul bebelușilor diferă de cel al adulților. În timp ce râd, ei expiră și inhalează aerul, în mod similar cu primatele, conform sciencedaily.com. (Medlife)

– Edupedu.ro a consultat stadiul proiectelor derulate prin PNDR. Astfel, la 1 noiembrie 2018, pentru Submăsura 7.2, la care se referă ministrul Lia Olguța Vasilescu, ”Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – infrastructură educațională și socială”, erau depuse 444 de proiecte, dintre care 325 selectate să fie realizate în exercițiul financiar 2014-2020. Dintre acestea, la rubrica proiecte finalizate apare cifra 0 (zero).

– Ministerul Educației știe ce competențe vrea să obțină de la copii, însă nu le spune și profesorilor cum să predea eficient noul curriculum și care este obiectivul noilor programe școlare. Aproape jumătate dintre profesorii întrebați de Institutul de Științe ale Educației NU au fost formați să predea la clasă conform noului curriculum școlar, nici la 5 ani de la începerea schimbărilor. Deși nu au fost la cursuri de formare, 95% dintre profesori spun că au citit acasă programele la materiile pe care le predau. Iar părerea lor despre noul curriculum școlar: în general bună, dar 20% consideră că schimbarea este doar de formă. (EduPedu)

– Unul din patru părinţi îşi hrăneşte greșit copilul. (Cotidianul)

– Părinţii unui copil internat în Clinica de Ortopedie de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” au constatat că poza copilului lor este pusă pe reţelele de socializare sub pretextul unui copil abandonat care are nevoie de haine, alimente şi scutece. Aceasta nu este prima dată când unitatea medicală se confruntă cu apeluri umanitare false distribuite în mediul online, pe seama unor presupuşi copii abandonaţi în spital care au nevoie de ajutorul celor din jur, de bani, mâncare sau de alte produse. (Ziarul de Iași)

– Două îngrijitoare din orașul american St. Louis au fost puse sub acuzare pentru că au pus în pericol viețile copiilor de la o creșă, după ce au fost surprinse într-un filmuleț în timp ce îi obligă pe copii să se bată între ei. (Știrile Pro Tv)

– Problemele legate de înaintarea în vârstă sau afecțiunile cronice pot afecta abilitatea bunicilor de a avea grijă de copii. (Eva.ro)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.