Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame – copiii sub 9 ani petrec peste 2 ore pe zi în fața ecranelor (studiu)

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, judeţul Prahova, şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina fac anchete în cazul unui bebeluş născut prematur, care a fost incinerat la câteva ore după naştere, existând suspiciuni că acesta nu s-a născut mort, cum i s-ar fi spus mamei. În plus, nu s-ar fi urmat toţi paşii legali pentru ca micuţul să fie incinerat. (Mediafax)

– Peste 50 de universități din Marea Britanie au fost în acest weekend la București, la RIUF – Romanian International University Fair – pentru a-i recruta pe viitorii studenți români. Întrebați ce se va întâmpla cu studenții din țările europene după Brexit, reprezentanții universităților britanice nu au răspuns clar. Ei declară că vor continua să recruteze studenți din țările Uniunii Europene până guvernul de la Londra va lua o decizie definitivă. Deocamdată, pentru 2019, studenții din țările europene, inclusiv din România, care vor merge la studii în Marea Britanie vor plăti 9.000 de lire sterline pe an. (Hotnews)

– În cadrul târgului RIUF, Universitatea King Abdullah din Arabia Sauditã a venit cu o ofertă specială pentru masteranzii și doctoranzii care vor să facă cercetare în bioinginerie, ingineria mediului, inginerie electrică, inginerie chimică sau mecanică; universitatea oferind celor admiși bursã integralã. (Hotnews)

– Copiii sub nouă ani petrec mai mult de două ore în fața ecranelor, conform unui studiu citat de CNN.

– Între 2007 și 2015, rata sinuciderilor în rândul fetelor între 15 și 19 ani s-a dublat, conform unor statistici ale Institului Național de Sănătate din SUA. Motivul ar putea fi chiar educația pe care tinerele o primesc în acasă, la școală și cum sunt privite de societatea. Fetele învață să se bazeze masiv pe reacțiile celor din jur. Pe măsură ce adolescentele cresc încep să dea tot mai multă atenție părerilor externe și încearcă să se ridice la nivelul așteptărilor persoanelor din jurul lor. (CNN)

– Semnele tulburărilor de spectru autism ar putea fi diferite la fete față de băieți, din această cauză, multe fetițe nu sunt diagnosticate la timp. (CNN)

– Academia Americană a Pediatrilor avertizează că din cauza abuzului de media digitală cei mici riscă să devină obezi, să aibă probleme cu somnul, să fie hărțuiți în mediul online sau să aibă note proaste. (CNN)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.