Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame – Jocul domino, util pentru deprinderea asocierilor

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– În lipsa tratamentelor corespunzătoare şi aplicate la timp, dar şi din cauza infecţiilor spitaliceşti, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puţine şanse la viaţă decât cei din ţările occidentale. În România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce, în Europa, 80% dintre ei trăiesc. (Mediafax)

– Imaginile stridente oferite de diversele gadget-uri concurează și de mule ori câștigă detașat în fața monotoniei cadrului cotidian, iar copilul ajunge să fie plictisit de realitate, să își piardă răbdarea sau poate chiar să dezvolte tulburări de atenție.

– Copiii învață nu doar direct de la părinte, ci și din observarea interacțiunilor dintre părinți. Astfel, s-a demonstrat stiințific că fetele care se bucură de prezența tatălui în viața lor, ajunse la maturitate se integrează mai bine în societate.

– Jocul de domino este foarte util pentru deprinderea asocierilor.

– Îndrumă-l pe micuțul tău să alcătuiască propoziții scurte și clare. Ajută–l să–și îmbogățească vocabularul, citindu–i mult, spunându–i ghicitori și explicându–i cuvintele noi. Atunci când îi citești o poveste nouă te poți opri la un moment dat, lăsându-l pe el să continue narațiunea conform propriei sale imaginații.

– Grija copilului pentru un animal de companie ajută la deprinderea unor responsabilităţi: de a hrăni, îngriji, curăța sau oferi siguranță.

– Părinții nu ar trebui să îl pedepsească pe cel mic pentru o criză de plâns. Psihologii explică aceste manifestări ca fiind ceva firesc. Copiii au nevoie să plângă pentru că nu cunosc alte modalități de exprimare a furiei. Mulți părinți fac greșeala de a țipa atunci când cel mic plânge, iar acest lucru îl face pe copil să plângă și mai tare.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
2 comments
Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.