Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-Educație juridică în școli și licee

Copiii din Slovenia și Japonia, cei mai activi din lume - RevistaMargot.ro

– Cel mai bine clasată universitate din România în ultimul top mondial. Potrivit Times Hugher Education (THE), Universitatea Babeş-Bolyai este singura universitate românească inclusă în clasamentul aferent Ştiinţelor Educaţiei, ocupând poziţia 401+. (Hotnews)

– „Dragi părinţi, nu le faceţi temele copiilor voştri, ci ajutaţi-i să le facă ei”, scrie Gabriel Braic, profesor în cadrul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. Într-un mesaj pe Facebook, acesta le transmite părinților să „selecteze excursiile şcolare în care pot merge şi în care nu. Ei trebuie să înveţe că recompensele se oferă în urma muncii”, transmite Monitorulcj.ro, citat de Edupedu.

– Din perspectiva celor mai mulți dintre indicatorii uzuali, școala românească este deficitară. Abandonul școlar ridicat, rezultatele la testele PISA, arată cu claritate acest lucru. Sper să convingem Ministerul (chiar dacă studiul apare într-o perioadă în care Educația are doar ministru interimar) că rolul educației de a pregăti buni cetățeni este vital, și că școala românească are probleme serioase și în această privință. (unul dintre autorii studiului privind valorile profesorilor din România – Hotnews)

– Cercetatorii au demonstrat, printr-un nou studiu, ca copiii care sufera de autism, de intarzieri ale dezvoltarii, sau de simptome severe ale tulburarilor din spectrul autismului au un risc cu 50% mai mare sa devina obezi. Constatarile demonstreaza ca prevenirea ar trebui sa devina un nou obiectiv pentru specialisti, potrivit eurekalert.org, citați de Medlife.

– În 2017, mai erau 9.594 de biblioteci publice și private, naționale, județene, comunale, orașenești, specializate sau școlare, arată datele Institutului Național de Statistică; 238 de biblioteci au fost desființate anul trecut(Edupedu)

– Șantajul prin Facebook sau Whatsapp cu poze intime este răspândit printre adolescenți, avertizează judecătorul Cristi Dănileț. Inițiator al proiectului Educație juridică în șoli și licee, judecătorul le-a vorbit joi liceenilor din Turda. „Nu există în mediul online ceva sigur, în momentul în care mesajul s-a transmis către altcineva”, i-a avertizat acesta pe tineri.(Edupedu)

– Numărul accidentelor în care sunt implicați copii cu vârste între 3 și 19 ani a fost în 2017 de 2.141. Accidentele pietonale de acest fel au scăzut față de 2016 (când au fost 2.967 – 28,7% din total accidente) până la 21% din totalul accidentelor rutiere de la nivel național, potrivit Buletinul Siguraței Rutiere lansat sâmbătă de Poliția Română. (Edupedu)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.