Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame, la debutul unui nou an

Sfaturi pentru mame, la debutul unui nou an - RevistaMargot.ro

Rezoluțiile făcute la începutul unui nou an uneori ne frustrează mai mult decât ne ajută. Se întâmplă adeseori să punem extrem de multă presiune pe noi și acest fapt să înrăutățească în anumite momente situații care sunt oricum critice.

Dragă mamă, promite-mi însă că în acest an:

1. Vei minimiza treburile casnice

Curățenia, vasele spălate, datul cu aspiratorul își au rostul lor, însă nu trebuie să te dai peste cap de fiecare dată pentru ca totul să fie lună.

Îi poți ruga oricând și pe cei din jur să te ajute, și ei trăiesc în aceeași casă cu tine; nu te simți vinovată nici dacă preferi să soliciți serviciile unei firme de curățenie.

Dacă vasele murdare au umplut chiuveta după cina de seară, poți aștepta până mâine să le speli și să folosești timpul acesta pentru a-l petrece alături de cel mic. Nu ai de ce să te simți prost pentru asta!

2. Vei avea grijă de dieta ta

Te trezești mai devreme dimineața pentru a pregăti micul-dejun piticului, de ele mai multe ori însă tu uiți să mănânci.

Poate ți-ar mai limpezi mintea dacă ai folosi aplicația Cozi, este gratis și te poate ajuta să stabilești un plan al meselor pentru o săptămână întreagă, în felul acesta vei ști exact cum să te organizezi mai bine și să ai grijă și de tine însuți.

Adeseori poți găti o cantitate mai mare de mâncare, iar o parte din aceasta o poți congela pentru momentele în care nu ai timp.

3. Vei avea mai multă grijă de condiția ta fizică

Știu, e greu să ajungi la sală, să te pui pe tine înainte de orice. Ceea ce poți face însă este să îmbini timpul petrecut cu copilul cu diverse activități sportive. Alergați împreună în parc, mergeți cu bicicleta, înotați la bazin, poate v-ar distra chiar și 20 minute de yoga în sufragerie.

4. Vei apela la cumpărăturile online, pentru a economisi timp

Te-ai gândit vreodată cât timp pierzi cu cumpărăturile săptămânale?

Ce-ar fi dacă ai alege să-ți faci cumpărăturile online pentru a folosi timpul acordat acestora pentru ceva care chiar îți face plăcere, chiar și o plimbare în parc sau o cafea alături de o amică.

5. Te vei odihni

Culcă-te în același timp cu cel mic dacă e nevoie! O rutină a programului de somn vă poate ajuta pe amândoi să faceți față unei săptămâni încărcate.

6. Te vei bucura de viață

Grijile te copleșesc și uiți uneori să apreciezi ceea ce ai, în 2019 însă te vei bucura cu adevărat de tine, de copii tăi și viața minunată pe care o aveți!

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.