Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-Profesorii vor avea salarii mai mari cu 25% în 2019

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Conducerea unui liceu din Bihor, demisă, după acuzaţii că elevilor li se aplicau electroşocuri de către jandarmii de pază. (Mediafax)

– Profesorii vor avea lefuri mai mari cu 25% în 2019. Cel puţin aşa susţine Lia-Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii. Concret, oficialul spune că cea mai mare creştere a salariului brut va fi pentru profesorii universitari – 693 lei, ajungând la 9.289 lei. În ceea ce priveşte asistenţii universitari, ei vor beneficia de o creştere de 141 lei, urmând să primească 3.700 lei. De asemenea, profesorii cu studii superioare de lungă durată vor avea o creştere de 343 lei, urmând să ia 4.477 lei. Cât despre dascălii debutanţi, aceştia vor beneficia de o creştere ceva mai mică şi-anume de 168 lei, ajungând la 3.237 lei. Potrivit ministrului, „multe dintre aceste salarii vor continua să crească până în 2022”. (Adevărul)

– British School of Bucharest anunță că își deschide porțile pentru părinții cu copii între 2 și 5 ani. Ziua Porților Deschise dedicată preșcolarilor, desfășurată marți, 13 noiembrie, este o ocazie ca părinții să descopere cum învață cei mici la această școală, să afle informații despre programa britanică și să întâlnească echipa de profesori a BSB și staff-ul școlii. (EduPedu)

– Peste 2.000 elevi din 132 de licee si 77 de localitati participa la cea de-a treia editie a BRD FIRST Tech Challenge Romania. BRD FIRST Tech Challenge Romania, cea mai mare competitie de robotica pentru liceeni din Romania, a ajuns la cea de-a treia editie, stabilind noi recorduri in ceea ce priveste numarul de participanti. (1Asig)

– Copiii au nu mai puțin de 34 de zile libere în anul școlar aflat acum în plină desfășurare. Calculul este făcut fără a fi luate în discuție zilele de sâmbătă și duminică, scrie portalinvatamant.ro, ci doar vacanțele și sărbătorile legale. (Cotidianul)

– Cei aproape 100.000 de elevi din municipiul Iaşi mai au de aşteptat până vor primi lapte şi corn în baza programului naţional anual. Deşi şcoala a început de aproape două luni, Primăria Iaşi va lansa licitaţia pentru contractarea unor furnizori abia în această lună. Primarul Mihai Chirica a declarat ieri că, până acum câteva zile, nu exista un cadru legal pentru ca municipalitatea să poată organiza procedura de achiziţie. (Ziarul de Iași)

– Opt angajaţi ai Centrului Social “Sfântul Andrei” din Ploieşti, acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului, au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile. (Știrile Pro TV)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.