Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-Secția de Pediatrie a Spitalului de Urgență din Craiova, în stare deplorabilă

Consilieri școlari au boicotat activitățile de evaluare psihosomatică - RevistaMargot.ro

– Din 2021 examenul de capacitate se modifică introducându-se disciplina informatică. Nextlab.tech oferă un curriculum de informatică la standard european ce înglobează un companion de învățare bazat pe inteligență artificială. Cursurile sunt destinate copiilor din clasele I-V, urmând a fi extinse la clasele VI-VIII. Lecțiile se susțin în makerspace (laborator constructionist) sau online (webinar). (Hotnews)

– Imagini dezolante din secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă Craiova, cu paturi vechi de 30 de ani, o mamă care împarte pătuţul cu copilui ei, fără perne, au fost postate pe Facebook de către însoţitorul unei mame internate cu copilul ei. (Mediafax)

– Programul Școala după școală a dispărut din 10 școli numai în București, după ce gestionarea banilor din program a trecut de la Asociația de părinți către școală. Cei mai afectați au fost copiii și profesorii din Sectorul 3, unde primăria nu susține financiar programul, arată datele transmise către Edupedu.ro de Inspectoratul Municipiului București. Probleme cu Școala după școală sunt, însă, în toată țara. Edupedu.ro a încercat să afle ce anume a dat peste cap programul educațional prevăzut chiar de legea educației, care până acum ajuta copiii să aibă un loc în care să ia masa și să își facă lecțiile, dar și profesorii să își suplimenteze veniturile.

– Primul centru din România de terapie prin escaladă şi sport pentru copiii nevăzători sau cu dizabilităţi a fost deschis în Capitală. Înfiinţat de Kaufland România şi Asociaţia Climb, Again, Centrul găzduieşte o sală de escaladă şi aventură, săli de antrenament şi spaţii de terapie pentru tinerii beneficiari. (CSID)

– Munca într-un birou de la 9:00 la 17:00 va fi o excepţie în viitor, şi nu regulă, întrucât se va putea lucra de acasă sau din orice loc al lumii, la orice oră din zi şi din noapte, iar angajaţii vor avea un profil online, vor deveni mai conectaţi, mai mobili şi mai agili, susţine organizaţia neguvernamentală INACO, în Ghidul Meseriilor Viitorului, pe care l-a lansat luni. (Știri TVR)

– Învăţământul de stat este gratuit doar cu numele, se plâng sute de părinți la început de an şcolar. Mulţi spun că trebuie să plătească diverse materiale didactice şi produse de igienă pe care să le folosească la grădiniţă copiii lor. (Știrile PRO TV)

– În ciuda faptului că un ordin ministerial din 2016 prevede ca timpul dedicat temelor să fie de cel mult două ore pe zi, la doar două luni de la începutul anului şcolar mulţi copii se declară epuizaţi. (Știrile Pro Tv)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.